Gündem
  • 29.5.2023 01:20

Erdoğan'dan tarihi konuşma..

Tarihi seçim, tarihi zafer! Başkan Erdoğan'dan balkon konuşması: Kazanan Türkiye'dir
Son dakika haberleri: Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nin ikinci turu sona erdi. 8'li koalisyonun Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na büyük bir fark atan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, tarihi bir zafere imza attı. Seçim zaferinin ardından Üsküdar Kısıklı'da kendisini bekleyen vatandaşlara hitap eden Başkan Erdoğan, balkon konuşmasını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapmak üzere Ankara'ya geldi. Başkan Erdoğan, Külliye'de alanı dolduran 350 bin vatandaşa seslendi. Artık birleşme ve bütünleşme vakti olduğunu kaydeden Başkan Erdoğan, "Kazanan sadece biz değiliz kazanan Türkiye'dir." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı 2'nci tur oylamasında kesin olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimi kazanmasının ardından binlerce vatandaş sokaklara döküldü.

KÜLLİYE VATANDAŞLARA AÇILDI

Öte yandan Başkan Erdoğan, her seçimin ardından AK Parti Genel Merkezi'nde yaptığı balkon konuşmasını bu kez Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaptı. Erdoğan'ın konuşma yapacağı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, akşam saatlerinden itibaren vatandaşlara açıldı. Külliye kısa sürede tamamen doldu. Vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla Erdoğan lehine tezahürat yaptı. AK Parti Genel Merkezinde toplanan partililer de sloganlar eşliğinde ve tekbir getirerek Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne yürüdü.

BAŞKAN EROĞAN'DAN BALKON KONUŞMASI

Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin ikinci turunda 8'li koalisyonun Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na büyük bir fark atan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, tarihi zafer sonrası Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde balkon konuşmasını gerçekleştirdi.

Başkan Erdoğan'ın tarihi balkon konuşmasından satır başları şöyle:

"Biz Türkiye'yi çok seviyoruz. Kandil'dekiler, onların uzantıları sevmez. Şu andaki tablo sevgililerin tablosu. 320 bin kişi şu anda burada. Yolları söylemiyorum. Sizler Cumhur İttifakı'nı mahçup etmedeniz, yalnız koymadınız. Bu yolda beraber yürüdük. Sizler bu görevi yine bizlere verdiniz. Türkiye Yüzyılını inşa ve ihyaya devam edeceğiz.

"ŞİMDİ BÜTÜNLEŞME VAKTİDİR"

Değerli dava ve yol arkadaşlarım sizleri muhabbetle selamlıyorum. Hamdolsun kayda değer herhangi bir sorun yaşanmadan seçim tamamlandı. Gayri resmi sonuçlara göre milletimiz Cumhurbaşkanlığı görevini 5 yıllığına daha bizlere vermiştir. Ülkeyi yönetme sorumluluğuna bizleri tekrar layık gören milletimin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Şimdi bütünleşme vaktidir.

"KAZANAN SADECE BİZ DEĞİLİZ KAZANAN TÜRKİYE'DİR"

Yurt içinde ve yurt dışında sandık başına giden, demokrasimimizin gücünü ispatlayan vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Milletimiz kararını Türkiye Yüzyılından yana kullanmıştır. Seçimin ilk turuna TBMM üyelerinin çoğunluğunu Cumhur İttifakı'na vererek yasamadaki tercihini zaten ortaya koymuştur. Bugün yapılan seçimde de Cumhurbaşkanlığı yani yürütmedeki tercihini ortaya koymuştur. Ancak kazanan sadece biz değiliz kazanan Türkiye'dir. Kazanan demokrasimizdir.

Biz kazandığımızda kimse kaybetmeyecek demiştik. Bugün kimse kaybetmemiştir. 85 milyonun tamamı kazanmıştır. Kimseye kızgın, kırgın, öfkeli değiliz. Seçim tartışmalarını bir kenera bırakarak milli hedeflerimiz etrafında birleşme vaktidir. Biliyoruz ki Türkiye'nin gücü 85 milyonun hep beraber olmasından kaynaklanıyor.

KILIÇDAROĞLU'NA KİRALIK VEKİL TEPKİSİ

Ben hesap uzmanı değilim. Ama hesap uzmanının hesabında bir yanlışlık var. 2018'e CHP vekil sayısı 146'ydı 2023'te vekil sayısı 169. Gördüğünüz gibi bir artış var. Fakat burada kiralık vekiller var. 40 tane kiralık vekil. Yüzde 1 oy alan partilere 40 tane kiralık vekil verdi. Sayı, 146'dan 129'a düştü. Sen 51 Kürt kardeşimin ölümüne sebep olan Selo'yu içerinden çıkaramazsın. Bizim iktidarımızda bunu yapamazsın.

"ÜSTESİNDEN GELEMEYECEĞİMİZ MÜCADELE YOK"

Bugün rahmetli Menderes'in uğruna canını verdiği, demokrasi ve kalkınma hamlelerimizin en üst seviyeye ulaşma günüdür. Bugün Özal'ın büyük Türkiye hayalinin başlama günüdür. Bugün Erbakan'dan Türkeş'e davalarına aşkla milletin tüm adamlarının mücadelelerin gayesine ulaşma günüdür. Alman dergileri Erdoğan'ı yıkmak için kapaklar atmadılar mı? İşte onlar da kaybettiler. Aylardır karşımızda kurulan ittifakları gördünüz. Terör örgütlerinden sapkın akımlara kimlerin karşımıza dikildiğini gördünüz. Buna rağmen başaramadılar. Bundan sonra da başaramayacaklar. Çünkü bu millet mayasının ne kadar sağlam olduğunu ispatlamıştır. Üstesinden gelemeyeceğimiz mücadele yok.

"YAPARSAK BİZ YAPARIZ, ENFLASYON İNECEK GÖRECEKSİNİZ"

Artık tüm vaktimizi çalışmaya, eser üretmeye tamamı ile tahsis edeceğiz. Asrın felakatinin yaralarını sarmak önceliklerimizin en başında yer almayı sürdürecektir. Enflasyonun yol açtığı fiyat artışlarından kaynaklanan sıkıntıları gidermek, refah kayıplarını telafi etmek en acil konu başlığımızdır. Bunları çözmek bizim için zor değil. Yaparsak biz yaparız. Enflasyon inecek göreceksiniz. Onlar IMF'nin kapısında nöbet tutarlar.

Güven ve istikrar... Bu iki kavram çok önemli. Bununla yola devam edeceğiz. Güçlü bir ekonomi yönetimini bu iki kavram üzerine kuracağız. Yatırım ve istihdam odaklı bir ekonomi modeli tasarlıyoruz. Karadeniz'de doğal gazı bulduk mu? 1 ay süresince ücretsiz verdik mi? 1 yıl boyunca da 25 metreküpü ücretsiz olarak verme kararını açıkladık mı? Gabar'da petrol çıktı. Daha önce orada Bay Bay Kemal'in dirsek temasında olduğu teröristlerin üzerini örttüğü için çıkaramıyorduk. Türkiye hak ettiği yeri alacak. Güneyimizdeki güvenlik tedbirlerini artıracağız. Bölgesel gelişmeleri doğru şekilde yönlendireceğiz. Bay Bay Kemal'in ortakları ne diyordu. 'Biz güneyimizdeki terör örgütleri ile beraber olacağız.' Bununla da kalmadılar buralardaki petrolü de teröristlerle paylaşmanın adımlarını attılar. Kamışlı bunların bir tanesidir.

"650 BİN SIĞINMACININ DÖNÜŞÜNÜ SAĞLADIK"

Suriye topraklarındaki güvenli bölgelere 650 bine yakın kişinin geri dönmesini sağladık. Katar'la işbirliği yaptık. Birkaç yıl içinde 1 milyon kişinin daha dönüşünü temin edeceğiz.

"ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMİN HER BİR ANINI TÜRKİYE YÜZYILINA YAKIŞIR ESER VE HİZMETLERLE DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Sayın Putin, Trakya'nın hub bölgesi olmasını tebrik mesajında yine tekrar etti. Onlarla bu adımı atacağız. Böylelikle Trakya bir hub olacak. Savunma sanayiimizin marka değerini artıracağız. Tarım ve hayvancılıkta girdi fiyatlarını düşüren bir sistemi hayata geçireceğiz. Kısacası önümüzdeki dönemin her bir anını Türkiye Yüzyılına yakışır eser ve hizmetlerle değerlendireceğiz.

Sizlere inanıyorum. Sizlere güveniyorum. Dün Türkiye bize, biz de Türkiye'ye emanetiz demiştik. Emanete sahip çıktığınız için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 15 Temmuz gecesi gözlerini kırpmadan ölüme yürüyen şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum."

 

Güncellenme Tarihi : 29.5.2023 01:31

İLGİLİ HABERLER