Gündem
  • 28.4.2007 17:22

ERDOĞAN'IN BALIKÇILARI GENELKURMAY AÇIKLAMASINA NE DEDİ?

ADNAN SULAR
İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında sohbet eden Kumkapı balıkçı esnafı, Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasını değerlendirdi.


Geçtiğimiz günlerde İstanbul'a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Zeytinburnu sahilinde vatandaşlarla sohbet ettikten sonra Kumkapı'ya geçmiş, burada Cumhurbaşkanlığı konusunda esnafın fikirlerini almıştı. Başbakan Erdoğan'la sohbet eden, Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında görüşlerini söyleyen balıkçı esnafı bu kez de Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamalarını değerlendirdi. Balıkçılardan Kemal Sümbül, şu anki AK Parti hükümetini halkın seçtiğini söyleyerek, "Bu demokrasiye resmen darbedir.Demokrasiden bahsediliyor, hukuktan bahsediliyor. Türkiye'ye demokrasi gelmez" dedi.


Bazı kesimlerin demokrasiyi sadece kendileri için istediğini iddia ederek, "Herkes için demokrasiyi istemiyorlar ve diyorlar ki 'Siz hizmet yapın ama fazla ileri gitmeyin'. Neden? Ben gerçekten hayret ediyorum. Biz Müslüman ülkeyiz. Biz nerede yaşıyoruz? Sonra bu insanlar nereden gelmiş? Bunları halk seçti. Buraya uzaydan gelmediler ki. Bunun yorumunu bıraksınlar halk yapsın. Halk istemese zaten indiriyor. Ama halk her zaman ezilenlerin yanında olmuştur. Bunu kimse unutmasın" diye konuştu.


Esnaftan Eyüp Sümbül ise üzerinde "Dinine gönülden bağlı bir lider" başlıklı ve Atatürk'ün din görevlileriyle bir arada fotoğrafının yer aldığı gazeteyi göstererek tepkisini dile getirdi.


AK Parti'ye geçen seçimlerde oy vermediğini belirten balıkçı Recep Şentürk ise bu yaşananlardan sonra oyunu AK Parti'ye vereceğini söyledi.


Balıkçı esnafı Sadık Bağlı da milletin huzurlu olduğunu söyleyerek, "Erken seçime gerek yok. Ama erken seçim olursa bu AK Parti'nin oyunu artırır. AK Parti yeni seçimde tekrar kazanıp bu kez 400 milletvekiliyle Meclis'e girerse ne diyecekler merak ediyorum" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:40

İLGİLİ HABERLER