Gündem
  • 4.11.2021 12:24

Erdoğan'ın müjdesi hem devletin kasasına hem de vatandaşın cebine yansıyacak

Bakan Dönmez Başkan Erdoğan'ın vereceği müjdeyi hatırlattı: Vatandaşımızın cebine yansıyacak..

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Turkuvaz Medya Türkiye 2023 Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Dönmez, dünyada enerji fiyatlarında genel bir artış olduğunu, bunu faturaya en az yansıtan ülkelerden birinin Türkiye olduğunu vurguladı, "Yıllık ortalamaya bakınca faturanın yarısını hükümet karşılar duruma geldi." dedi. Dönmez, Başkan Erdoğan'ın müjdesine değindi, "Hem devletin kasasına hem de vatandaşın cebine yansıyacak" ifadelerini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Turkuvaz Medya Türkiye 2023 Zirvesi'ne canlı bağlantı ile katılarak Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu'nun sorularını yanıtladı. Bakan Dönmez, küresel enerji krizi,, yeşil enerji dönüşümü, yenilenebilir enerji ve rezerv keşifleri ile ilgili önemli ifadeler kullandı.

Bakan Dönmez, "Yüzde 52'lik yenilenebilir enerji kaynaklarına bağlı kurulu güç birçok ülkeden iyidir. Avrupa'da 5, dünyada 12'nciyiz." dedi.

"FATURANIN YARISINI KARŞILAR DURUMA GELDİK"

Bakan Dönmez'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Turkuvaz Medya'ya bu güzel organizasyondan dolayı çok teşekkür ediyorum. Hızlı bir küresel toparlanma, enerji piyasasına ve hammaddeye talebi artırdı. Sektörler bu ani artış talebini karşılayamadığı için kriz durumu oluştu.

Petrol fiyatları 80 doları geçti. Doğalgazın 1 metreküpü için 1 dolar ödeniyor. Kömürde anormal yükselişler oldu. 50 dolarlar bir anda 270 dolarları gördü. Bu da tüm ülkelerde ciddi sıkıntılar oluşturdu. Elektriksiz ve doğalgazsız bir hayat düşünmemiz, bunları kısmamız sökonusu değil. Hane halkına bunu en az yansıtan ülkelerden biriyiz. Yıllık ortalamaya bakınca faturanın yarısını hükümet karşılar duruma geldi.

Güncellenme Tarihi : 4.11.2021 12:33

İLGİLİ HABERLER