Gündem
  • 1.12.2022 12:40

Erdoğan'ın oylarında büyük sıçrama..

GENAR'ın son anket sonuçları açıklandı: Erdoğan'ın oylarında sıçrama!

Araştırma şirketi GENAR'ın son seçim anketinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oylarının 3 ayda yüzde 7 arttığı görüldü. Hızlı artışın sebebi ise, dış politikadaki hamleler, toplu konut projesi, sözleşmeli personele kadro ve EYT çalışmaları...

GENAR Araştırma Şirketi'nin son seçim anketine dair sonuçları Sabah Gazetesi Yazarı Mehmet Barlas paylaştı.

Barlas, "GENAR Başkanı İhsan Aktaş'ın da bu anket sonuçları konusundaki analizleri oldukça çarpıcı" diyerek yazısına başladı.

İşte yazıdan önemli bölümler:

ERDOĞAN'IN OYLARINDA HIZLI ARTIŞ

Terörle etkin mücadele... Küresel krize rağmen güven veren lider karizması...

Tüm bunlar Erdoğan'ın oylarının hızlı şekilde yükselişine neden olmuş. Sadece toplu konut hamlesi AK Parti'nin oylarını 2 puan artırmış. Togg'un seri üretime geçmesi de bu yükselişin kalıcı olmasına yol açmış. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gelince... "Kimin cumhurbaşkanı olmasını istiyorsunuz?" sorusuna 3 ay önce "Erdoğan" cevabını verenlerin oranı yüzde 42 civarındaymış. Bugün ise rakam yüzde 49'a çıkmış.

KILIÇDAROĞLU YÜZDE 16'LARDA

İkinciyi merak ediyorsanız söyleyeyim. İkinci sırada yüzde 16 ile Kılıçdaroğlu geliyor. Kemal Bey'i ise sırasıyla Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu, Meral Akşener ve Selahattin Demirtaş takip ediyor. İmamoğlu artık hayallerini 2028'e ertelemiş görünüyor.

KAYNAK: SABAH

 


 

Güncellenme Tarihi : 1.12.2022 12:47

İLGİLİ HABERLER