Asayiş
  • 10.7.2009 11:34

ERGENEKON CUNTASI MÜZEDE 300 ÇOCUĞU KATLEDECEKTİ !

‘Ergenekon 200-300 çocuğu öldürmek için Koç Müzesi’ndeki denizaltıya bomba koydu’ ihbarında suçlanan emekli askerin evinden, yapılacak eylemin planı çıktı

BÜNYAMİN DEMİRKAN-PELİN BERKÜR İSTANBUL

Ergenekon soruşturmasını yürüten savcı ekibinin liderliğini yapan Zekeriya Öz, dün sabah saatlerinde polisler eşliğinde Haliç Sütlüce’deki Rahmi Koç Müzesi’ne giderek burada demirli bulunan Uluç Ali Reis Denizaltısı’nda yaklaşık bir saat süren bir keşif çalışması yaptı. Öz’ün polis eşliğinde yaptığı keşfin nedeninin bir ihbar mektubu ve Ergenekon tutuklusu emekli Binbaşı Levent Bektaş’ta çıkan bir belge olduğu ortaya çıktı. İhbar mektubunda kan donduran iddiaların yer aldığı öğrenildi.

KATLİAM TESADÜFEN ÖNLENDİ

Zekeriya Öz’ün yaklaşık bir saat boyunca Koç Müzesi’ndeki Uluç Ali Reis Denizaltısı’nda 14 Kasım 2008 günü santral dairesinde bulunan TNT bombaları konusunda keşif yaptığı öğrenildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne 23 Mayıs 2009 ve 24 Mayıs 2009 tarihlerinde gelen ve daha sonra Ergenekon savcılarına ulaştırılan iki ayrı ihbar e-mailinde, Poyrazköy cephaneliği ile birlikte, bu cephanelikle ilgili tutuklanan subayların Ergenekon adına yapacakları fakat bombaların tesadüfen bulunmasıyla önlenen başka bir eylemden de bahsedildi.

BEKTAŞ’IN EVİNDEN PLANI ÇIKTI

İhbar e-mailinde, ‘Koç Müzesi’ndeki Uluç Ali Reis Denizaltısı’nda bulunan TNT kalıplarının 200-300 kişilik bir öğrenci gurubunun müze ziyareti sırasında patlatılmak üzere yerleştirildiği’ iddia edildi. e-posta ihbarının ardından Poyrazköy cephaneliğiyle ilgili tutuklanan emekli Albay Binbaşı Bektaş’ın evinde de, ihbar e-maili ile örtüşen ‘bombalı’ saldırı planı bulundu. İhbar e-mailinde, katliam bombalarını denizaltıya yerleştirilmesinden sorumlu tutulan subayların isimleri tek tek verildiği ifade edildi.

İSMİ GEÇEN SUBAYLAR TUTUKLU

İhbar e-mailinde isimleri verilen muvazzaf subayların Poyrazköy cephaneliğiyle ilgili tutuklanan subaylar olduğu öğrenildi. Poyrazköy cepheneliği ile ilgili olarak Deniz Yüzbaşı Emre Onat, Deniz Yarbay Ercan Kireçtepe, Emekli Deniz Albay Levent Bektaş, Deniz Yarbay Mustafa Turhan Ecevit, Deniz Binbaşı Eren Günay, Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen, Deniz Astsubay Başçavuş Halil Cura, Deniz Astsubay Başçavuş Ferudun Arslan ile Deniz Astsubay Başçavuş Sadettin Doğan tutuklanmıştı.

Poyrazköy’de imha edildi

2001 yılında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Rahmi Koç Müzesi’ne devredilen Uluç Ali Resi Denizaltısı’nın bakımından sorumlu emekli Deniz Astsubay Hasan Oğuz, 14 Kasım 2008 günü santral dairesindeki bir bölmede poşet buldu. Poşetten Amerikan meşeli 2 adet 100 gr. TNT içeren burgu fişeği, 1 adet 1 libre TNT kalıbının ikiye bölünmesi sonucu elde edilmiş bir buçuk libre patlayıcı kalıbı, 160 cm portakal renkli eski saniyeli fitil ve altı adet mekanik fünye çıktı.

Hergün yüzlerce kişinin ziyaret ettiği müzedeki denizaltında bulunan bombalardan hemen bölgeden sorumlu komutan Koramiral A.F.Ö. haberdar edildi. Koramiral A.F.Ö.’nün görevlendirdiği SAS timi, acil olarak Rahmi Koç Müzesi’ne gitmiş ve bombaları alarak Beykoz SAS Grup Komutanlığı’na götürmüştü. Patlayıcılar, polis bölgesinde bulunmasına rağmen, Koramiral A.F.Ö. tarafından polise haber verilmeden aldırılıp, kriminal incelemesi yapılamadan imha edildiği ortaya çıktı.

Bomba 17 Kasım 2008’de Kıdemli Üsteğmen Erhan Atasoy tarafından Poyrazköy Cephaneliği’nin de bulunduğu bölgedeki eğitim sahasında imha edildi. Bombalara ilişkin 19 Kasım 2008 günü düzenlenen Görev Sonuç Raporu’nda bombaların ‘Amerikan menşeli 1960’ylı yıllarda kullanılan eski tip malzeme olduğu’ belirtilirken, patlayıcıların denizaltına ne zaman ve neden konulduğuna dair bulguya yer verilmedi.

Soruşturmayı genişletin talimatı

İhbar e-maili ile emekli Binbaşı Bektaş’ta çıkan kanlı eylem planının örtüşmesi üzerine Savcı Öz’ün, soruşturmanın Koramiral A.F.Ö ve Koramiral F.İ hakkında daha da genişletilmesi talimatı verdiği öğrenildi



Poyrazköy cephaneliği ve ‘cunta planını’ ortaya çıkaran e-posta ihbarı ile Ergenekon tutuklusu emekli binbaşı Levent Bektaş’ta çıkan belgelerdeki ‘bombalı’ saldırı planının örtüşmesi üzerine Savcı Zekeriya Öz harekete geçti. Savcı Öz’ün, Ata Evleri kapsamında soruşturduğu, denizaltıdaki bombaları kriminal inceleme yaptırmadan imha ettiren Koramiral A.F.Ö ve ‘cunta’ planında yer alan Koramiral F.İ hakkındaki soruşturulmanın genişletilmesi talimatı verdiği öğrenildi.

HAKKINDA İŞLEM YAPILSIN

Yeni Aktüel dergisi önceki sayılarında, Savcı Zekeriya Öz’ün Ergenekon ile ilişkisini saptayarak Genelkurmay Askeri Savcılığı’na isimlerini ilettiği 5 muvazzaf askerin kimliğini yazmıştı. Savcı Öz’ün, Askeri Savcılıktan haklarında işlem yapılmasını talep ettiği muvazzaf askerler arasında Koramiral A.F.Ö. de vardı.

ORGANİZASYONUN YÖNETİCİSİ

Haberde, Koramiral A.F.Ö., Deniz Kuvvetleri bünyesindeki organizasyonun yöneticisi ve bu yapının hiyerarşik sorumluluğunu üstlenen kişi olarak gösteriliyordu. Derginin haberinden sonra Genelkurmay Başkanlığı, ismi geçen subaylarla ilgili ihbarda bulunan kişinin TSK bünyesinde görev yapmadığını açıkladı. Genelkurmay, Ergenekon savcılarının soruşturma talebini ise yalanlamamıştı.

Genç Teğmenlere ÇYDD’li kız kontrolü

Ergenekon operasyonu çerçevesinde ÇYDD’nin Kadıköy Şubesi’nde bulunan Koramiral A.F.Ö imzalı mektuptan çarpıcı bilgiler çıkmıştı. Ergenekon’la gündeme gelen Hava Kuvvetleri’ndeki Karargah Evleri yapılanmasının benzerinin Deniz Kuvvetleri’nde ‘Ata Evleri’ olduğunu anlatan ve ÇYDD’nin kanserden hayatını kaybeden eski Genel Başkanı Türkan Saylan’a hitaben yazılan mektupta, askeri öğrenciler ile genç deniz subayların nasıl kontrol altına alınacağı anlatılıyordu.

GÖNDERİLEN ÇOCUKLARDA SORUN VAR

Deniz Lisesi sınavlarına Saylan’ın referansıyla giren çocuklarda sorun çıktığı ve daha titiz çalışılması istenen mektupta, Ergenekon soruşturmasının ardından listedeki öğrencilerin konferans ve 3’er kişilik toplantılara katılımında aksamalar olduğu belirtiliyor. Şok mektubun Deniz Harp Okulu, Astsubay Meslek Yüksekokulu ve Genç Teğmenler başlıklı bölümlerinde, bu kişilerin nasıl kontrol altına alınacağı anlatılıyor.

KIZLAR TEĞMENLERİN EVİNE SIK GİTSİN


Buna göre yapılması gerekenlerden satır başları şöyle: ‘Sorumlu öğrencilere yapılan yardımlar aksatılmamalı’, ‘Öğrencilerle tanıştırılan kızlar, öğrencilerle olan irtibatlarını aksatmamalı’, ‘Öğrencilerin morallerinin düzetilmesi için tanıdık gazeteci, bürokrat ve akademisyenlerle gruplar halinde görüştürülmeliler’, ‘Bu öğrencilere yönelik yapılan partiler arttırılmalı’, ‘Okudukları süreçte tanıştıkları kızların teğmenlerin evlerine sıksık giderek veya Kocaeli Üniversitesi’nde tanıdık kızlarla tanıştırılarak kontrol altında tutulması gerekmektedir.’

(STAR GAZETE)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:22

İLGİLİ HABERLER