Asayiş
  • 5.8.2009 00:00

ERGENEKON SAVCISI'NDAN SUÇ DUYURUSU...

Birinci ''Ergenekon'' davası kapsamında Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, tutuklu sanıklarından İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve emekli tuğgeneral Veli Küçük ile avukat Vural Ergül hakkında duruşmalardaki beyanları nedeniyle suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında sanık avukatlarının talepleri alındı.

Tutuklu sanık Sevgi Erenerol'un avukatı Vural Ergül'ün Tuncay Güney'in ifadesinin halen alınamadığını belirtmesi üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, ''Son aldığımız bilgilere göre sanıyorum Dışişleri Bakanlığı'na gelen cevabi yazıda ifade vermekten kaçındığı için evraklarının iadesi söz konusu olmuş'' dedi.

Tutuklu sanık Perinçek'in avukatı Hasan Basri Özbey de Danıştay davasının, bu davadan ayrı yapılıp yapılamayacağı hususunun derhal değerlendirilmesini ve söz konusu dava dosyasının ayrılarak sürdürülmesini talep ettiklerini söyledi.

Danıştay dosyasındaki usul işlemlerinin bir an önce yapılmasını isteyen Özbey, ''Gerekirse davaya ara verin. Danıştay sanıklarını getirin, ifadesini mi alacaksınız, ne yapacaksınız yapın. Biz 3-5 hafta beklemeye hazırız'' dedi.

Duruşmada söz alan diğer sanık avukatları da müvekkillerinin tutukluluk hallerinin kaldırılmasını talep etti.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, Kemal Kerinçsiz'in beyanlarına ilişkin açıklamalarda bulunmak istediğini belirtti.

Pekgüzel, hiçbir Cumhuriyet savcısının 11 Mart 2008 tarihinde Sincan Cezaevine giderek ifade almadığını, savcıların cezaevlerindeki tanık ifadelerini 12-13 Mart 2008 tarihinde aldıklarını söyledi.

Davanın dünkü oturumunda Danıştay üyelerine saldırı davası ile birleştirme kararının açıklanmasının ardından İşçi Partili sanıklar ile Muzaffer Tekin'in mahkeme başkanının iznini almadan mahkeme salonunu terk ettiğini vurgulayan Pekgüzel, bunun duruşmanın düzen ve disiplinine aykırı olduğunu bu nedenle duruşma tutanağına geçirilmesini talep etti.

Savcı Pekgüzel, tutuklu sanıklar Doğu Perinçek ve avukat Vural Ergül'ün dünkü oturumdaki açıklamalarının TCK'nın 301, Veli Küçük'ün bugünkü beyanlarının da TCK'nın 125 ve 299. maddelerindeki suçları oluşturabileceği gerekçesiyle Silivri Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

Pekgüzel, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

Mahkeme heyeti talepleri değerlendirmek üzere duruşmaya ara verdi.

Bu arada Doğu Perinçek, savcılara ''Sizde hiç mi vicdan yok?'' diyerek tepki gösterdi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:56

İLGİLİ HABERLER