Asayiş
  • 6.5.2013 11:56

Ergenekon'da 292. duruşma!..

Ergenekon Davası'nın 292. duruşması sanıkların mütalaaya karşı savunmalarının alınmasıyla devam ediyor.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Gazeteci Tuncay Özkan, emekli Orgeneral Hasan Iğsız ve eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 45 tutuklu sanık hazır bulundu. Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ve YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler'in de aralarında bulunduğu 21 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı. Öte yandan kumar operasyonu kapsamında görülen davada tutuklu olan Sami Hoştan, Balyoz Davası'nda 16 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Albay Mustafa Koç ve başka suçtan tutuklu Selim Akkurt'un da aralarında bulunduğu 8 tutusuz sanık da hazır bulundu.

SANIK DEMİRTAŞ SAVUNMASINI YAPIYOR

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmaların alınmasına devam edileceğini belirtti. 12 Haziran 2007 tarihinde Ümraniye'de 27 adet el bombasının ele geçirildiği gecekondunun sahibi tutuklu sanık Mehmet Demirtaş, Ergenekon soruşturması sırasında yaşamını yitiren Kuddusi Okkır, Ali Tatar, Türkan Saylan ve İlhan Selçuk ile yaşananlardan dolayı intihar ettiğini söylediği ağabeyi Nevzat Demirtaş'ı rahmetle andığını belirterek konuşmasına başladı. "13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaklaşık 3 yıl başkanlık yapan ve kanser tedavisi gören mahkemenin eski başkanı Köksal Şengün'e de acil şifalar diliyorum" diyen sanık Demirtaş savunmasında savcılarının sunduğu 2 bin 271 sayfalık mütalaayı eleştirdi.

"6 YIL BOYUNCA DOĞMAMIŞ TAVŞANI ARAYIP DURDUK"

Sanık Demirtaş çözüm sürecini eleştirerek, "Bu dava, hak hukuk davası değil. Açılım zırvasını hazmettire hazmettire millete yutturma davasıdır. İddianame tarihin çöplüğünde yerini almıştır. 6 yıl boyunca doğmamış tavşanı arayıp durduk. 6 yıl önce iddianame terörüyle başlayan bu süreç yerini mütalaa terörüne bırakmıştır" dedi. Bu sözler üzerine mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese de "Suç teşkil edecek beyanlarda bulunmayınız. Burası suç işleme yeri değil. Hukuki olarak savunmanızı yapın. Savunma kapsamında kalmanızda fayda var" diyerek sanık Demirtaş'ı uyardı. Sanık Demirtaş kendisine ait olan otogaz istasyonunda da gizli örgüt toplantıları yaptığı iddiasını da reddetti. Duruşma Demirtaş'ın savunmasının alınması ile devam ediliyor.

 

DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:36

İLGİLİ HABERLER