Spor
  • 14.6.2014 00:26

Ergin Ataman Aziz Yıldırım'a fena çattı

Ülker Sports Arena’da oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan yardımcı antrenör Maurizo Gherardini, Fenerbahçe Ülker’in patronunun her zaman Sıpr antrenör Zeljko Obradovic’in olduğunu söyledi.
Fenerbahçe Ülker yardımcı antrenörü Maurizo Gherardini, oyuncularını tebrik ve teşekkür ettiğini söyleyerek, “Çok güzel bir basketbol atmosferiydi. Bizim uzmanlık alanımız basketboldur. Basketbol konuşmak istiyoruz başka bir şey konuşmak istemiyoruz” dedi.
Fenerbahçe Ülkerli basketbolcu Bo McCalebb ise kendileri için güzel bir maç olduğuna değinerek, “Bizim için çok güzel maç oldu. 12 oyuncunun da katkısının olduğu bir maç oldu. Avantajlı bir durumdayız. Koç da bizi çok iyi yönlendirdi” diye konuştu.

GALATASARAY LIV HOSPITAL CEPHESİ
Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, Fenerbahçeli oyuncuları kutladığını belirterek, “Maçın birinci devresinde tempolu agresif savunma yaparak hücum düzenimizi bozdular. Maçın temposunu istedikleri şekilde gelişti. İç saha avantajını sert bir savunmayla iyi değerlendirdiler. İkinci devresinde ise biz yeniden oyunu istediğimiz şekle çevirdik. Ama hakemlerle ilgili konuşmak istemiyorum 10 sayıya kadar geldik. Hakeme küfür etmedim. İstiyorsa açıklasın kesinlikle küfür etmedim tarzım değil. Yaklaşık olarak 16 yıldır başantrenörlük yapıyorum hiçbir hakeme küfür etmedim. Kendisi de bunu söyleyecektir” dedi.

“BU OLANLARA NASIL MÜSAADE EDİYORSUNUZ?”
Sahada basketbol oynamaya elverişli ortamın olmadığına değinen Ataman, “Maçın birinci devresinden itibaren ne anamız ne avradımız ne çocuğumuz kaldı. Holigan fanatik taraftarların bunu yapmasına engel olamıyorsunuz. Beni en çok üzen şey de geçmişte birlikte de çalıştığım milli takımda yardımcı antrenörlüğünü yaptığım Fenerbahçe As Başkanı Mahmut Uslu’nun pantolonunu indirip seni s… demesi oldu. Gerekli şeyleri hukuki yoldan başlattık. Beni daha çok üzen bir nokta da yanında Ülker ailesinden Abdullah Kiğılı var. Ülker müessesesi için gururla 3 yıl çalıştım. Ülker'de kupalar kazandım ve Ülker müessesesi hem ülkemizin hem de Dünya’nın en saygın müessesesinden bir tanesi. Bu müessesenin başında da Murat Ülker var. Murat Ülker, beyefendi, mütavezi, çocukların sporu sevmesi için ellerinden gelen her şeyi yapıyor. Buradan Murat Ülker'e sesleniyorum. Buna nasıl müsaade ediyorsunuz? Böyle bir ortamda spor yapılmasına o insanların bunları yapmasına nasıl müsaade ediyorsunuz?” şeklinde konuştu.

“KENDİMLE VE MİLLİ TAKIMLA GURUR DUYUYORUM”
Ergin Ataman, Milli takımdaki görevini gururla yapacağını söyleyerek, şöyle devam etti:
“Türküm, ve Türk Milli takım başantrenörlüğünü hiçbir şartım olmadan kayıtsız şartsız ülkeme milletime hizmet etmek için kabul etmiş durumdayım. Avrupa’da ve Türkiye’de sayısız başarım var. Kendimle de yaptıklarımdan da Türk milli takımını çalıştırmaktan da gurur duyuyorum.”

“ŞAMPİYON BİZ OLACAĞIZ”
Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu belirten Ataman, “Türkiye Cumhuriyeti'ni Aziz Yıldırım yönetmiyor. Bu ülkeyi başbakanımız Tayyip Erdoğan yönetiyor. Basketbol da federasyon başkanı ve tüm spor branşlarının başında spor bakanı var. Onlar yönetiyor onlar verecek kararını. Kendi fikri kendi fikirlerine saygılıyım. Söylemlerine saygılı değilim. Hukuk mücadelesi başlattık. Seri başladığından beri söylediğim şeyi tekrar söylüyorum. 3-2 gerideyiz. Pazartesi 3-3 yapacağız. Ondan sonra biz şampiyon olacağız. Bu ülkede iddialı olmak suçsa söylemlerim suç olsun. Fenerbahçe takımında oynayan onlarla milli takımda çalışacağım oyuncular var hepsini de gözlerinden öpüyorum” diye konuştu.
Galatasaray Liv Hospital oyuncusu Sinan Güler ise Fenerbahçe’nin temposuna dikkat ederek haklı bir galibiyet aldığını belirterek, “Seri 3-2. Sahaya kararlı çıkan, ilk yumruğu atan kazanıyor. Umuyorum ki sahanın dışında olan her şey kontrolden çıkmadan sezonu hak eden kazanır” dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:13

İLGİLİ HABERLER