Gündem
  • 28.9.2008 10:18

ERGONOKONCU SOSYETE DOKTORU PKK'NIN PARASINI GASPETMİŞ

Eğitimini Almanya ve Türkiye’de yapan Dr. Nazlıkul, alternatif tıp, akupunktur, beslenme, ağrı tedavisi, yara iyileşmesi, spor, koruyucu hekimlik dallarında çalışmalarıyla tanınıyor.

Savcılığın Nazlıkul’u Ergenekon’la bağlantılandırılması ise iddianamenin ek klasörlerinde de yer alan üç dinleme kaydına dayanıyor. Türkiye’nin yanısıra Almanya’da da muayenehanesi bulunan Nazlıkul aynı zamanda Almanca ve Kürtçe biliyor. Bu özelliği nedeniyle yeminli tercümanlık yapan ünlü doktorun, Almanya’da sürdürülen PKK operasyonları sırasında elde edilen telefon dinlemelerinin dökümlerini Almanca’ya çeviriyor. Nazlıkul yeminli tercüman olarak buradan da gelir elde ediyor.


Üç görüşme kaydı

Almanya’da polisin dinlediği telefonları tercüme eden Nazlıkulu, Ergenekon’da da bir telefon görüşmesi nedeniyle tutuklandı. Gazeteci Güler Kömürcü ile S.S. arasında yapılan görüşme 84. klasörün 168’inci sayfasında yer alıyor. Bu görüşmede Dr. Hüseyin Nazlıkul’dan silah zoruyla PKK’nın bankadaki parasının gaspedildiği ve bu paralarla da bir televizyon kanalının kurulduğu iddia ediliyor.

S.S. Emniyetten aldığı bir belgeden söz ettikten sonra şunları söylüyor: “Yani bu memlekette birtakım o.ç. ile beraber olup MİT de çalışanlarla işbirliği yapıp PKK paralarını gasp edip haklayıp haklayıp usulsüzce bir şekilde üstelik PKK’lı ile arkadaş olup o arkadaşlığa da ihanet edip devletin hazinesine aktarılması gereken paralarla tv kurup milliyetçilik satanın haberini yazmayacak mısın

G: Yazarım valla yazarım...

S: Tabi Hüseyin Nazlıkul’un paralarını yemişler...

G: Hadi ya

S: Hüseyin Nazlıkul, Salman Kurtulan’ın paralarını çalmışlar. PKK’nın Pazarcık’taki şubedeki Ziraat bankasındaki paralarına el koymuşlar. Hüseyin Nazlıkulu silahı dayamış Müfit’le beraber Tuncay’ın kankaları ve Tuncay paraları yemişler televizyon kurmuşlar.

Ergenekon’un ek klasörleri içinde Güler Kömürcü ile S.S arasında yapılan iki görüşmenin daha kaydı bulunuyor. Bu görüşmelerde DTP Milletvekili Fatma Kurtulan’ın PKK yöneticilerinden olan eşi Selman Kurtulan’ın Pazarcık Ziraat Bankası’na para yattığı bunun devlet tarafından da bilindiği anlatılıyor. Görüşmede Dr. Nazlıkulu’nun da Pazarcıklı olduğu hatırlatılıyor.

NAZLIKUL: İDDİALAR KESİNLİKLE YANLIŞ

Nazlıkul mahkeme ifadesinde suçlamaları reddetti: İki kişi arasında bir konuşmada benim PKK ile ilişkilendirilmem yapılmaktadır. Kesinlikle kabul etmiyorum. Almanya’da bulunduğum zamanlarda Alman polisinin bu örgüt hakkındaki telefon dinlemelerinin çözümlerini yapmaktayım. Terör örgütünün eylemlerini televizyon kanallarındaki oturumlarda kınadığım için tehdide maruz kaldım.

‘Gandhi Özkan’

Dr. Nazlıkul 3 yıl boyunca Özkan’ın sahibi olduğu Kanaltürk’te ’Hayatı Keşfet’ adlı program yapıyordu. Özkan, Kanalbiz’i açınca, Nazlıkul da aynı programı bu kanalda yapmaya başladı. Tuncay Özkan’a yakınlığıyla bilinen Nazlıkul’un kendi internet sitesinde yazdığı bir makalesinin başlığı ” Anadolu’nun Gandhi’si Tuncay Özkan “... Nazlıkul birçok yazısında da KanalTürk’e ve Tuncay Özkan’a övgüler yağdırıyor.

(VATAN)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:53

İLGİLİ HABERLER