Gündem
  • 12.3.2009 17:08

ERGÜN:2. PARTİ OLURSAK ERKEN SEÇİME GİDERİZ

ANKARA - AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, 29 Mart yerel seçiminde 2. parti olmaları halinde takınacakları tavrın belli olduğunu belirterek, "Erken seçime gideriz, kadrolarımızı değiştiririz, buna lider dahil" dedi.
TBMM'de gazetecilerle düzenlediği sohbet toplantısında, partilerin, oy kaybettiği ya da oyunu artıramadığı zaman kabahati kendisinde araması gerektiğini ifade eden Ergün, anamuhalefet partisi CHP'nin, oylarını artıramayınca, "vatandaş benim kıymetimi bilmedi, nankör millet" diye düşündüğünü öne sürdü.
Ergün, 29 Mart yerel seçimleri sonrası ortaya çıkacak olası tablo karşısında takınacakları tavır konusunda şunları söyledi:
"Siz, gene açık farkla 1. partisinizdir ama daha anlamlı bir oy kaybı olursa... Bu, ne demektir? 'Siz iktidar olmaya devam edin ama kimseye iktidar şansı vermiyorum henüz. Siz de bir miktar oy kaybetmişsinizdir, 3-5 puan...' Bu anlamlı bir uyarı olur. Dersiniz ki 'biz iktidara devam edeceğiz ama demek ki politikalarımızı biraz gözden geçirmemiz lazım.'
Daha sert bir uyarı olursa, daha anlamlı bir oy kaybı olursa... Gene iktidarınızı sürdürürsünüz. Yüzde 47 oy almışsınız. 10 puanlık bir dalgalanma oldu. Yüzde 37... Bu sert bir uyarı olur. Bu sert uyarı sonrasında politikaları, kadroları çok ciddi manada gözden geçirmeniz gerekir.
Ama siyasette öyle bir şey olabilir ki Özal'a oldu mesela 1989'de. 2. parti durumuna düştü ve elindeki bütün belediyeleri kaybetti. Yüzde 36'dan yüzde 21,75'e geriledi. Özal, iktidarını devam ettirdi hatta Cumhurbaşkanı oldu. Özal'ın orada yapması gereken şey, derhal seçime gitmekti. Ama yapmadı ve sonrasında da Anavatan Partisi gittikçe küçüldü. Özal, 'benden sonrası tufan' dedi ve tufan da oldu zaten.
Genel başkanımız, başbakanımız açıkladı; '2. parti olalım bir gün durmam, bırakırım.' Neden? Çünkü, bunun faturasını birisinin ödemesi, milli iradenin yenilenmesi lazım. Kadro olarak da bizim her şeyi gözden geçirmemiz lazım. Parti programı, çalışma yöntemi, kadrolar, lider... Hepsini gözden geçiren bir sonuç doğurur."

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 00:17

İLGİLİ HABERLER