Dünya
  • 28.3.2012 00:56

Erken emekli olabilmek için ayağını kesti

Dünyayı şaşkına çeviren haber Avusturya'dan geldi.
Avrupa ülkelerinde emekli yaşının yükseltilmesi tartışmaları sürerken, Avusturya'da ilginç ve kamuoyunu şok eden bir olay yaşandı.
Avusturya 'nın Feldbach beldesinde uzun süredir işsiz olan bir kişi 'çalışamaz ' raporu almak için testere ile ayağını kesti.

Yıllardır işsizlik maaşıyla geçindiği bildirilen 56 yaşındaki eski depo işçisi, iki kez reddedilen 'erken emeklilik 'başvurusundan sonra emeklilik için yeniden başvuruda bulundu. İş Piyasası Kurumu tarafından hastaneye sevk edilen yaşlı adam, doktor tarafından 'çalışabilir' raporu verilebilir korkusuyla ilginç bir olaya imza attı.

Eşinin polise verdiği ifadeye göre bütün gece alkol alan Avusturyalı, gecenin ilerleyen saatlerinde sol ayağını kablolarla sıkıca bağladıktan sonra elektrikli testere ile kesti. Polis sözcüsü, olayı gerçekleştiren adamın doktorlara bir iş kazası süsü vermek için kestiği ayağını yanan fırına attıktan sonra acil servis ekibinden yardım istediğini ifade etti. Ayağının tekrar dikilemeyeceği belirtilen 56 yaşındaki Avusturyalının hastanede yoğun bakımda tutulduğu ancak hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.  (beyazgazete.com)
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:15

İLGİLİ HABERLER