Spor
  • 8.10.2007 08:43

ERMAN TOROĞLU'NDAN FORDÇU BENZETMESİ

KAYSERİ-G.SARAY Galatasaray'ın yediği golü analiz eden Erman Toroğlu, Song'u eleştirerek "Sen defanstan çıkıp ortadan rakip savunmanın arasına giremezsin. Rakip hücumdayken sen topu kapıyorsun ve böyle gidiyorsun. Topla bu driplingi yaparsan ayvayı yersin. Baksana Hakan Şükür'den bile ileride. Buyur Song Bey şimdi ne yapacaksın? G.Saray defansının en çabuk adamı Song, savunmadan Song çıktığı zaman zayıflıyor. Song ile Gökhan ikili mücadeleye girseydi orada Gökhan bu kadar rahat çıkamazdı. Herkes Lincoln'e faul var mı yok mu diye tartışıyor ama asıl iş Song'da bitiyor." dedi.

Erman Hoca Galatasaray'ın attığı gol içinse "Belki argo gibi gelecek ama adam seni ensesinde hissedecek, fordçuluk denen olayı hissedecek. Arkadan önden yandan tutacaksın. Ümit Karan fotoğraf çektirdi, havada 10 dakika durdu. Bu fotoğrafla schengen vizesi alır istese." yorumunu yaptı.

Şansal Büyüka ise "Kayseri defansının hatası olabilir ama Lincoln'ün de nefis bir ortası var ve Ümit Karan da çok şık vurdu kafayı." diye konuştu.   Bu arada Şansal Büyüka G.Saray'ın genç futbolcusu Barış'ı överek "Barış Galatasaray'daki en iyi oyununun çıkardı" dedi. Toroğlu da Barış ve Linderoth'un Lincoln'ü çok rahatlattığını dile getirdi.   Şansal Büyüka'nın "1-1'lik sonuç oynanan futbola göre normal mi? İki taraftan biri galibiyeti kaçırdı mı" sorusuna yanıt veren Erman Toroğlu beraberliğin normal olduğunu söylerken, hafta içinde oynanan Avrupa kupası maçlarının ligde yaşanan puan kayıpları için bahane olamayacağını belirti. "Kalli'ye de Zico'ya da şunu soruyorum: Sizin kadronuzda kimler var?" diyen Toroğlu "Hem Galatasaray hem Fenerbahçe'deki oyuncular Kayseri'de, İstanbul Belediye'de oynamazlar mı? Bayıla bayıla oynatırlar onları. O zaman sen niye oynatmıyorsun?" diye sözlerini tamamladı.   "Galatasaray'ın yediği golde Mehmet topuz 34 metre top sürüyor, ama hiçkimse müdahale etmiyor" diyen Büyüka'ya Erman hoca şu yanıtı verdi: "Boks maçında sen bana sürekli yumruk atarken ben sana bir yumruk atayım düyersin. Beklemediğin anda gelir. Song ileri çıktı Galatasaray hücum ederken topu kaptı, Galatasaraylılar hiç beklemiyordu, bir takım için zayıf andır. Mehmet Topuz'un da en büyük özelliği dikine oynuyor."   Erman Hoca, Galatasaray'ın genç kalecisi Orkun'u da eleştirerek "Fenerbahçeli Volkan'ı çok eleştirdik yaptığı hatalar hep gol oldu. Orkun Volkan'dan çok daha fahiş hatalar yapıyor ama hataları golle sonuçlanmıyor."   TARTIŞMALI POZİSYONLAR
Erman Hoca, Galatasaray'ın yediği golden önce top kaptırılırken Lincoln'e faul yapılmadığını söyledi.
  BEŞİKTAŞ-GENÇLERBİRLİĞİ Şansal Büyüka, Beşiktaş-Gençlerbirliği maçının yıldızı seçilen Tello'yu överek "Tello geldiğinden beri müthiş oynuyor. Halbu ki sezon başında bir Roberto Carlos bir Lincoln gibi gelmedi" derken Erman Hoca şunları söyledi:
 
"İyi de Şansal, ben bir şey söylemek istiyorum. Higuain, Diatta, Cisse, Tello. Bunlar alınırken fiyat ne kadardı? Tello'ya çok para verdiler de mi iyi oynuyor? Ben tahmin ediyorum ki Tello'dan fazla alanlar vardır. Yabancı alıyorsan sahada oynayacak, kenarda salatalık-biber turşusu mu kuruyorsun? Yanda bekleyecekse senin genç oyuncun bekleyecek. Ertuğrul Sağlam diyor ki 'Daha iyi oyuncular vardı kulübün şartları onu gerektiriyordu onları aldık'. Ben bunu kabul etmiyorum. O zaman almayın. Kenarda tutacağın adamı niye alıyorsun?"
 
Şansal Büyüya da "Yabancı alıyorsan sahada olmalı." diyerek Erman toroğlu'na destek verirken Erman Hoca bunun da yeterli olmadığını savundu ve "O da değil. TSL'de oynayacak yabancı tabelayı değişterecek. Vasat ise o parayı niye vereyim ona? Demek ki bu futbolcuları doğru bakarak almıyorsunuz, kasetten izleyip alıyorsunuuz. O zaman ben size bir kaset yapayım eski görüntülerimden, beni de alın takıma. Haa Roberto Carlos gib adam alıyorsun seyretmeye gerek yok." dedi.
 
Bu arada Büyüka "Diatta 1 milyon euro maliyet, Tello da bonservissiz 900 bin euro. Higuain 1.600.000 $ bonservis, 1 milyon $ kendisi alıyor yılda. Cisse ise 2 milyon euro bonservis, kendisi 1.5 milyon euro yıllık alıyor" diyerek transfer bedellerini açıkladı. "Peki bunlardan hangisi sonuca etki ediyor?" diye soran Erman Hoca'ya ise Büyüka'nın yanıtı "Ben Cisse'nin bugün iyi oynadığını düşünüyorum. Tello kadar Beşiktaş'a katkı sağlayan bir oyuncu." oldu diyerek Cisse'nin 3-4 sezon önce Monaco'da oynadığı üstün futbolu hatırlattı. Toroğlu ise "Ama Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'nde oynuyor, iki maçta 0 puan. Sinan Engin diyor ki 'Ocak'a kadar sabredin'. Bu da demek ki bu oyunculardan bir kısmı iyi değil."
 
TARTIŞMALI POZİSYONLAR
Erman Hoca Burak'ın kaleci ile karşı karşıya kaldığı ve Burak'ın kaleye çektiği şutta ceza sahası dışındaki kaleci Gökhan'ın ellerinden seken topun bariz kırmızı kart olduğunu söyledi. Erman Hoca "Bariz gol şansı olmasa sarı kart ama bariz gol şansı olduğu için bariz kırmızı kart" dedi. Toroğlu pozisyonda yardımcı hakemin de uyarıda bulunması gerektiğini söyledi.
 
Erman Toroğlu maçın en çok tartışılan pozisyonuna da açıklık getirerek Beşiktaş'ın golünde Ali Tandoğan'ın attığı taçın tekrarlanması gerektini söyledi: "Hocam kara kaplı kitap der ki: Ey yardımcı hakemler, taç atılırken önce bir bak nasıl atıyor, atılırken önce adama bak. Adam oyun alanına girecek mi? Topu kafasının üzerinden geçirecek mi? Ayağını kaldıracak mı? Ayağımı kaldırsam ben de öyle atarım. Ali Tandoğan topu halde karpuz atar gibi atıyor. Bir: Ali Tandoğan'ın ayağı içeride. İki: Diğer ayak havada. Biraz daha sıksa karşı tribünün üzerinden dışarı atacak."
Erman Hoca ayrıca maçın ikinci yarısında topu elle düzelten Serdar Özkan'ın da ikinci sarıdan atılması gerektiğini savundu.   MANİSASPOR-FENERBAHÇE Manisaspor'un savunmada Fenerbahçe'yi kalabalık karşıladığını ama Fenerbahçe'nin az adamla hücum ettiğini bselirten Erman Hoca, Deivid'in de Kezman'a daha çok yardımcı olması gerektini onun boşalttığı alanlara girmesi gerektini dile getirdi.
"Kezman hep ileride tek başına, gariban." demesine rağmen Şansal Büyüka "Ben sana çok katılmıyorum hocam" yanıtını verdi. Büyüka "Kezman aldığı topları ne yapıyor?" diye sorarken Erman Hoca "Arkadaşlarına verecek" yanıtını verdi ama Büyüka "Veremiyor ki. Hava topu alabiliyor mu?" diye cevap verdi.
 
Bu arada Kezman'ın gördüğü kırmızı karttan sonra "3. kez haksız yere kırmızı kart görüyorum Türkiye'de" diye isyan etmesi ve en sonuda yere yığılıp "Help Me (yardım edin)" diye bağırması ekrana geldi.
 
Erman Hoca eleştirilerini "Kezman'ı al markaja, Alex'i al markaja, Fenerbahçe kilit. Alırım Edu'yu ileriye, alırım Lugano'yu ileriye şişirim topu o bile rakibi şaşırtır." diye sürdürdü.
 
Bu arada Fenerbahçe savunmasının rakibe basmaması, hatta yenilen golde Vederson'un rakibin 4 metre uzağında durması da eleştirilirken Erman Toroğlu, Şampiyonlar Ligi'ndeki maçlara dikkat çekerek "Avrupa maçında basıyorlar rakibe" dedi. Büyüka'nın "Hafife mi alıyorlar yani?" şeklindeki sorusu üzerine de Erman Hoca "Evet. Bunu hoca çözecek, nasıl çözecek kenardaki oyuncuları oynatacak." yanıtını verdi.
 
TARTIŞMALI POZİSYONLAR
Lugano'nun ceza sahasında yerde kaldığı pozisyonda iki oyuncunun da birbirini çektiğini belirten Toroğlu "Penaltı yok." derken Lugano'nun savunmadayken çıktığı hava topunda rakibinin sırtına yaslanıp yükselmesinin ise penaltı olduğunu ifade etti: "Penaltının babası"
 
Kezman'ın kaleci Bülent'in dizine bastığı için gördüğü kırmızı kartın doğru olduğunu belirterek "Kaleci yattı ve topu tuttu. Hadi top kaçar da ayağını uzatırsın. Ama kaleci topu tutmuş, aradan o kadar vakit geçmiş, o basıyor. %100 doğru kırmızı kart." dedi.
 
Ermon Hoca pozisyonun hemen ardından Deivid'in ayağına basıldığı pozisyonun Kezman'ın pozisyonuiyla alakası olmadığını belirterek orada müdahalenin topa yapılmaya çalışıldığını vurguladı.
 
Statta hem F.Bahçeli seyirciler hem de Manisalı seyirciler maç başladı birbirlerine küfrettiler, maç bitti küfrettiler" dedi. Şansal Büyüka da Şeref Tribünü önünden edilen küfürleri eleştirirken Toroğlu, "Şeref Tribünü'nün içinde durup da küfredenlere müdahale ediliyor mu ki? Polis alıp çıkarabiliyor mu? Çarpık düzen" diye konuştu.
  BÜYÜKA: "ALLAH AŞKINA RAHAT BIRAKIN BİZİ" Bu arada Şansal Büyüka, basında Lig TV'ye yönelik çeşitli eleştirilere de Maraton'da yanıt verdi:   "Kimseye sataşmıyoruz, müdahale etmiyoruz, hiçbir gazeteye müdahale etmiyoruz, cevap vermiyoruz. Bunları yapacak gücümüz var ama bazı programlardaki arkadaşlar bize sataşmayı prim sanıyor. Ersun hoca şu anda Lig TV Haber Merkezi'nde çalışıyor ve bu çalışması sabah 3.5'a kadar sürüyor. Şu anda 4 adamıyla çalışıyor, niye çalışıyor? Pazartesi akşamı yapacağı program için Türkiye'nin dört bir yanından gelen görüntüleri analiz ediyor. Ben Ersun Hoca'ya rica ettim teknesindeyken, denizde yüzerken, balık tutarken, hiçbir maddi menfaati olmadan geldi. Yılmaz Hoca ve Ümit Hoca da hiçbir menfaat beklemeden geliyor yardımcı oluyor.   Ama bugün hiç futbol oynamamış, medyaya paraşütle inmiş insanların yorum yapmasına bir şey demiyorlar; Ersun, Yılmaz ve Ümit Hoca'ya laf ediyorlar. Onlara gelen teklifleri ben biliyorum. Daha bugün Ersun Hoca'ya teklif geldi, kabul etmedi. Ümit Haca'yi geçen hafta Kasımpaşa istedi, benden bile rica ettiler ikna etmem için, Ümit Hoca istemedi. Futbolla alakası olmayanlar futbol yazacaklar, hocaları gönderip hocaları getirecekler ama 30 senedir bu işin içinde olanlar futbol yazamayacaklar öyle mi? Allah aşkına rahat bırakın bizi.   Biz Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe avukatlığını yapmamak için getirdik hocaları. Çünkü herkes bağlı olduğu renge göre konuşuyor. Lig TV'de bu sene futbol dışı bir şey konuşulmuyor. Kulüp avukatlığı yapılmıyor." Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:07

İLGİLİ HABERLER