
ERMENİ GENERALİ KAÇIRTAN GERÇEK!
Ermenİstan’ın, 1970 ve 1980’li yıllarda Türk diplomatlarına yönelik saldırılarla adını duyuran Ermeni terör örgütü Asala’ya karşı sempati beslediği, Ankara’daki sempozyumda bir kez daha ortaya çıktı.
‘Küresel Terörizm ve Uluslararası İşbirliği’ sempozyumu dün Ankara Bilkent Otel’de başladı. Terörle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen uluslararası sempozyuma, onur konuğu olan Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai’nin yanı sıra 82 ülkeden askeri ve diplomatik temsilci katıldı.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, açış konuşmasında “Türkiye, geçtiğimiz 35 yıl boyunca ideolojik, etnik ve dini nefretten beslenen terörizmin hedefi olmuştur. Bu uğurda Asala terörizmine onlarca diplomatını, kanlı PKK/Kongra-Gel örgütüne de 30 binden fazla vatandaşını kurban vermiştir” dedi.
Terörizme karşı ortak sorumluluğa dikkat çeken Özkök, “Tarih, terörün beslenebilecek en nankör evlat olduğunun örnekleriyle doludur” ifadesini kullandı.
Salonda bulunan Ermenistan Savunma Bakanlığı Ulusal Güvenlik Danışmanı Tümgeneral Hayk Kotanyan, Orgeneral Özkök’ün Asala ile ilgili bu sözlerinden rahatsız oldu. Kotanyan, Kar-
zai’nin konuşmasının ardından hızlı adımlarla kapıya yöneldi. Ermeni general, sorulara yanıt vermeden uzaklaştı.
Orgeneral Özkök, konuşmasında ayrıca şu değerlendirmeleri yaptı:
(akşam)
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:45