Gündem
  • 18.11.2020 15:53

Ermeniler Kelceber'i böyle cayır cayır yaktılar

Geçen hafta Rusya aracılığında imzalanan bir barış anlaşması, Ermenistan ile Azerbaycan arasında Dağlık Karabağ bölgesi konusunda altı haftadır süren şiddetli çatışmayı sona erdirdi - ancak bu barışın bedeli de yok değil.

Anlaşmanın bir parçası olarak, Ermenistan ve Dağlık Karabağ'ın Ağdam, Kelbecer ve Laçin ilçelerini 20 Kasım'dan başlayarak 1 Aralık'ta tamamlanması için Azerbaycan'a iade etmesi gerekiyor.

Ermeniler tarafından kontrol edilen Kelbecer ilçesinde yaşayan Ermeniler, 1990'ların Dağlık Karabağ işgalinden bu yana oturdukları yerleri Azerbaycan'a teslim etmek yerine evlerini ateşe veriyor.



Kelbecer'den ayrılanlar, bölgeyi Ermenistan'a bağlayan dağlık arazide zorlu bir yolculuğa çıkmak zorunda olsalar da, çoğu eşyalarının bir kısmını geride bırakmayı seçti ve birçoğu, onları gelecekteki Azerbaycan sakinleri için kullanılamaz hale getirmek için evlerini ateşe verdi.
 

Kelbecer'i yakıp yıkan Ermeniler: Her şeyi yakacağız, Müslümanlara hiçbir şey bırakmayacağız

Dağlık Karabağ anlaşması sonrası Kelbecer'i terk eden Ermeniler, evleri, kamu binalarını ve ormanlık alanları yakıyor. Kelbecer'i terk eden Ermenilerden biri Associated Press ajansına yaptığı açıklamada 'Her şeyi yakacağız. Müslümanlara hiçbir şey bırakmayacağız' dedi.

Güncellenme Tarihi : 18.11.2020 16:04

İLGİLİ HABERLER