Gündem
  • 28.2.2005 01:27

ERMENİLER ORHAN PAMUK'U KAHRAMAN İLAN ETTİ

Türkiye`de ``Bir milyon Ermeni öldürüldü`` açıklamasıyla büyük tepki yaratan yazar Orhan Pamuk`un, Ermeniler`in gözünde bir ``kahraman`` haline geldiği bildirildi.


Ermeni yazar Nouritza Matossian, pazar günleri İngiltere`de yayınlanan The Observer gazetesinde yer alan makalesinde, Türkiye`de ``bir milyon Ermeni`nin öldürüldü`` açıklamasıyla tepki çeken yazar Orhan Pamuk`u savundu.


Türkiye`nin ``en iyi`` roman yazarı Pamuk`un ``Türkiye`nin kanlı geçmişi``ne saldırdığında Ermeniler için bir ``kahraman`` haline geldiğini öne süren Matossian, ``Kalem kılıçtan keskin`` Türk deyimini anımsattı.
Pamuk`un açıklaması nedeniyle ``nefret sembolü`` haline geldiğini yazan Matossian, Türkiye`de basının Pamuk`a saldırdığını, kendisine ``yalancı`` dendiğini, hakkında şuç duyurusunda bulunulduğunu kaydetti.


Ailesi Kayseri kökenli olan Matossian, Türkiye`de yayınlanan Agos gazetesi sahibi Hrant Dink`in Türkiye`deki Ermeniler`e hakaret edildiği ve ayrımcılık yapıldığı, bazı meslekleri yapamadığı savlarına da yer verdi.
Kendisinin kısa bir süre önce İstanbul`da bir konferans verdiğini, ancak konferansa izin alabilmek için ``soykırım`` sözcüğünü kullanmaması koşulu arandığını öne süren Matossian, ``soykırım``ın, ne Türk hükümetlerinin, ne de İngiltere ve ABD tarafından tanındığına dikkat çekti.


Londra`da açılan ``Türkler: Bin Yılın Yolculuğu`` sergisinde Ermeni, Rum ve Yahudiler`in Türk kültürüne katkılarının her açıdan görüldüğünü belirten Matossian, İngiltere`nin tutumunun, Azerbaycan`daki petrol çıkarlarından kaynaklandığını iddia etti.

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:11

İLGİLİ HABERLER