Ermenistan, Filistin'i tanıma kararı aldı

1 dk okuma
Ermenistan, Filistin'i tanıma kararı aldı

Hızlı Özet

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar devam ederken, Filistin'e çeşitli ülkelerden destek gelmeye devam ediyor.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, Filistin'i devlet olarak tanıma kararı alındığını duyurdu.

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar devam ederken, Filistin'e çeşitli ülkelerden destek gelmeye devam ediyor.

Son olarak Ermenistan da, Filistin devletini resmen tanıdı.

Ermenistan devlet radyosunun Dışişleri Bakanlığı'na dayandırdığı haberine göre, bakanlık açıklamasında, "Gazze'deki felaket boyutundaki insani durum ve devam eden askeri çatışma, çözüm gerektiren uluslararası siyasi gündemin başlıca konularından biridir. Ermenistan Cumhuriyeti, sivil altyapıya yönelik saldırıları, sivil nüfusa karşı şiddeti ve silahlı çatışma sırasında sivillerin rehin alınmasını ve kaçırılmasını kesinlikle reddetmekte ve bunların koşulsuz serbest bırakılması için uluslararası toplumun taleplerine katılmaktadır" denildi.

"Ermenistan Cumhuriyeti, Filistin Devleti'ni tanımaktadır"

Ermenistan'ın Gazze'de derhal ateşkes çağrısında bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu kararlarına katıldığı belirtilen açıklamada ayrıca, "Ermenistan Cumhuriyeti, Ortadoğu'da barış ve istikrarın sağlanmasına, Yahudi ve Filistin halkları arasında kalıcı bir uzlaşının kurulmasına içtenlikle ilgi duyuyor. Çeşitli uluslararası platformlarda, Filistin sorununun barışçıl ve kapsamlı bir şekilde çözülmesi için her zaman savunuculuk yaptık ve İsrail-Filistin çatışmasının çözümü için 'iki devletli' çözüm planını destekledik. Bu yolun, Filistinlilerin ve İsraillilerin meşru hedeflerini gerçekleştirmelerini sağlamanın tek yolu olduğuna inanıyoruz," ifadeleri yer aldı.

"Yukarıda belirtilenlere dayanarak ve uluslararası hukuka, eşitlik ilkesine, egemenliğe ve halkların barış içinde bir arada yaşamasına bağlılığını yeniden teyit ederek, Ermenistan Cumhuriyeti, Filistin Devleti'ni tanımaktadır," denildi.

Bu haber 619 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Trump’tan 3 kadına servet değerinde hediye! Beyaz Saray'ı karıştırdı
Gündem

Trump’tan 3 kadına servet değerinde hediye! Beyaz Saray'ı karıştırdı

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Beyaz Saray’daki üç kadın danışmanına kişi başı 45 bin dolar (yaklaşık 2 milyon TL) nakit hediye verdiği ortaya çıktı. Mali beyanlarda “tatil hediyesi” olarak gösterilen ödemelerin, çalışanların yıllık maaşlarının yaklaşık üçte birine denk gelmesi dikkat çekti.

Habervitrini13513 Görüntüleme
Cumhurbaşkanı Ahmed Şara'nın Türkçe ayıbı
Gündem

Cumhurbaşkanı Ahmed Şara'nın Türkçe ayıbı

Suriye genelinde Türkçe'nin seçmeli dil kategorisinden çıkarılarak yerine Fransızca'nın getirilmesi geniş çaplı tepkilere yol açtı. Suriye Millî Eğitim Bakanlığı kararı "yeni müfredatın yetişmemesi nedeniyle Esad dönemi müfredatının uygulanması" şeklinde açıklarken, Türkmen temsilciler ve Türkiye’nin Şam Büyükelçiliği mağduriyetin giderilmesi için üst düzey girişim başlattı.

Habervitrini13983 Görüntüleme
NATO ANKA-3'ü dünyaya örnek gösterdi!
Gündem

NATO ANKA-3'ü dünyaya örnek gösterdi!

NATO Müttefik Müşterek Kuvvet Komutanlığı Brunssum, TUSAŞ tarafından geliştirilen ANKA-3'ü NATO 3.0 dönüşümünün örneklerinden biri olarak gösterdi.

Habervitrini12629 Görüntüleme
Üsküdar Belediye Başkan Vekilliği seçimini AK Parti kazandı, Cübbeli bu mesajı yayınladı...
Gündem

Üsküdar Belediye Başkan Vekilliği seçimini AK Parti kazandı, Cübbeli bu mesajı yayınladı...

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet" olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, Üsküdar Belediye Başkan Vekilliği seçimini AK Parti adayı Dündar Ziya Gültekin’in kazanmasının ardından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Sonuçtan duyduğu memnuniyeti dile getiren Ünlü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi için de benzer bir siyasi değişim temennisinde bulundu.

Habervitrini12215 Görüntüleme