Ermenistan karıştı!.. Karabağ cephe hattında dolaşan esrarengiz kişi kim

3 dk okuma
Ermenistan karıştı!.. Karabağ cephe hattında dolaşan esrarengiz kişi kim

Hızlı Özet

Ermenistan Başbakanı Paşinyan dün Ulusal Güvenlik Servisi Başkanı Argişti Kyaramyan'ı görevden aldığını duyurmuştu. Ardından yaptığı açıklama Ermenistan'ı resmen dağıttı. Karabağ için diplomasi trafiği devam ederken, Azerbaycan ve Ermenistan Putin'in Moskova'da buluşma davetini kabul etti.






Ermenistan dağıldı! Ulusal Güvenlik Servisi Başkanı Argişti Kyaramyan görevden alındı



Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalar 13. gününe girdi. Ermenistan Başbakanı Paşinyan dün Ulusal Güvenlik Servisi Başkanı Argişti Kyaramyan'ı görevden aldığını duyurmuştu. Ardından yaptığı açıklama Ermenistan'ı resmen dağıttı. Karabağ için diplomasi trafiği devam ederken, Azerbaycan ve Ermenistan Putin'in Moskova'da buluşma davetini kabul etti.





Karabağ’da Ermenistan’dan bölgeye gelen ve kim oldukları aydınlanamayan birtakım kişilerin askerlere silah bıraktırdığı iddia edildi.



Bunun üzerine Ermenistan Ulusal Güvenlik Servisi Başkanı Argişti Kyaramyan görevden alındı.



Karabağ cephesinde çatışmaların devam ettiği sırada istihbarat şefini kovan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan’a daha 4 ay önce göreve başlayan Argişti Kyaramyan’ı görevinden aldığını duyurdu. Sarkisyan ise Paşinyan’dan gelen kararnameyi onaylayarak istihbarat şefinin görevine resmen son vermiş oldu.



Görevden alınma kararnamesiyle birlikte Ermenistan Ulusal Güvenlik Servisi Başkanlığı’na atama da yapıldı. Yine Paşinyan’ın tavsiyesi üzerine kritik makamın başına Mikael Ambartsumyan getirildi.



‘BU SAVAŞ DANIŞIKLI DÖVÜŞ’ 



İstihbarat şefinin atılmasından kısa süre sonra şok etkisi yaratan bilgiyi paylaşan Paşinyan, “Karabağ cephe hattına Ermenistan’dan gelen birtakım kişiler askerlere silah bıraktırarak geri çekilmelerini emretmeye başlamış. ‘Nikol topraklarınızı sattı. Bu savaş danışıklı dövüş. Sizi mezbahadaki et yerine kullanıyorlar. Mevzileri bırakın ve evinize gidin’ diyormuş” ifadesini kullandı.



KARABAĞ İÇİN DİPLOMASİ TRAFİĞİ 



Karabağ’da çatışmalar devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den diplomasi adına önemli bir adım geldi. Putin, barış görüşmeleri için Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanlarını Moskova’ya davet etti. Putin'in davetini her iki taraf da kabul etti.



Kremlin’den yapılan açıklamada, Putin’in, Azerbaycanve Ermenistan liderleri ile bir dizi telefon görüşmesi yaptığı belirtilerek, her iki bakanın bugün Moskova’da olacağı kaydedildi. Açıklamanın devamında, “Rusya Devlet Başkanı, Karabağ’da tutuklularınve cenazelerin takası için ateşkes çağrısında bulunuyor” ifadeleri yer aldı.



AGİT Minsk gurubu eş başkanları Rusya, ABD ve Fransa’nın taraflarla diploması maratonu da başladı. Fransız heyetin sızdırdığı bilgilere göre, görüşmeler İsviçre’nin Cenevre şehrinde BM binası yerine gizli tutulan bir adreste başladı.



Rusya, ABD ve Fransa temsilcileri, önce kendi aralarında görüşecek daha sonra Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov’udavet edecek.



Moskova’daki iddiaya göre, Fransa ve Rusya’yı bizzat dışişleri bakanları Jean-Yves Le Drian ile Sergey Lavrov temsil edecek.



KUNDAKTA GİTTİLER TANKLA DÖNDÜLER 



Ermenistan’ın 1990’lı yıllarda Dağlık Karabağ’a saldırısı ve ardından işgal ettiği Azerbaycan topraklarında binlerce aile, çoluk-çocuk göç etmek zorunda kalmıştı. O gün kundakta olan bebekler, Ermenistan’ın korkunç katliamlarını ailelerinden dinleyerek ve vatan hasretiyle yanarak büyüdü.



İşgalden 30 yıl sonra o gün annelerinin kucağında topraklarından göç etmek zorunda kalan o bebekler, bugün Azerbaycan Ordusu’nda en ön cephede öz topraklarını kurtarmak için savaşıyor.



Ermenistan’ın işgalinde 1994 yılında Dağlık Karabağ’dan göç etmek zorunda kalan Azize Mehdiyeva, “O gün kucağımda olan 2 oğlum bugün orduda öz topraklarını almak için savaşıyor. O gün çöllere düştüğümüzde (göç ettiğimizde) oğullarımın biri 3, diğeri ise bir yaşındaydı. Bugün biri 29 diğeri ise 27 yaşında. Asker oldular, şimdi cephede savaşıyorlar. Öz toprağımızı alana kadar da savaşacaklar” diyor



SİVİLLER VURULDU 





Ermenistan, çatışmaların 12’nci gününde de sivil yerleşim yerlerini vurmaya devam etti. Goranboy, Terter, Ağdam, Berde ve Ağcabedi illerinde sivillerin bulunduğu birçok nokta Ermenistan tarafından vuruldu.



27 YIL SONRA ÖZ VATANIMDA



27 YIL SONRA ÖZ VATANIMDA



Karabağ operasyonunda en ön cephede savaşanlardan biri de Cemal Kamberov. 27 yıl önce 7 yaşındayken terk ettiği Cebrail Kasabası’na zaferle geri dönen Kamberov, sosyal medya hesabında bu fotoğrafını “27 yıl sonra öz vatanımdayım” mesajıyla paylaştı.






OKUL VE MÜZEYE FÜZE



Cephede büyük kayıplar veren Ermenistan ordusu, çatışma bölgesi Dağlık Karabağ’dan kilometrelerce içerideki Azerbaycan’ın ikinci büyük kenti Gence’de yerleşim yerlerine füzeyle saldırdı




 







 


HÜRRİYET



 





 





Bu haber 455 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Türkiye'de geçen ay 149 şiddetli meteorolojik olay kayıtlara geçti
Gündem

Türkiye'de geçen ay 149 şiddetli meteorolojik olay kayıtlara geçti

Ülke genelindeki 220 meteoroloji gözlem istasyonundan elde edilen verilere göre, geçen ay etkili olan gök gürültülü sağanaklara birçok bölgede dolu eşlik etti.

Habervitrini12117 Görüntüleme
Doğan Hatun, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlığı görevinden Çekildi
Gündem
#Doğan Hatun#Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi#Güncel

Doğan Hatun, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlığı görevinden Çekildi

Partisinin benimsediği 'Geri Çekilme İlkesi' gereğince görevinden istifa eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, bu kararında bozulan sağlığını ve beklentileri karşılayamadığı yönündeki kişisel değerlendirmesini temel gerekçeler olarak sundu.

Habervitrini10813 Görüntüleme
Devlet İçindeki Köstebekler Deşifre Oldu: 12 İlde 5,4 Milyarlık Rüşvet Operasyonu
Gündem

Devlet İçindeki Köstebekler Deşifre Oldu: 12 İlde 5,4 Milyarlık Rüşvet Operasyonu

Uluslararası ve yurt içi bağlantıları olan silahlı bir suç şebekesine yönelik büyük bir operasyon icra edildi. Aralarında Gümrük Muhafaza Memuru, Avukat, Zabıt Katibi ve polislerin de bulunduğu şüphelilerin, devletin kritik bilgilerini sızdırarak milyarlarca liralık bir rüşvet ağı oluşturduğu saptandı.

Habervitrini12663 Görüntüleme
Inter'den Wilfried Singo Hamlesi: Galatasaray Talep Ettiği Rakamı Açıkladı
Gündem

Inter'den Wilfried Singo Hamlesi: Galatasaray Talep Ettiği Rakamı Açıkladı

İtalyan kulübü Inter, Galatasaray'ın Fildişi Sahilli defans oyuncusu Wilfried Singo için bir teklif sundu. Sarı-kırmızılı yönetim, bu teklifi yetersiz bulurken, oyuncu için beklediği bonservis bedelini netleştirdi.

Habervitrini11711 Görüntüleme