Gündem
  • 3.7.2009 16:16

ERMENİSTAN'DAN İDDİALI TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan, “Türkiye ile sınırların koşulsuz olarak açılması yönünde mutabakata vardık. Türkiye’den pratik adımları atmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Edward Nalbandyan, Erivan’ı ziyaret eden Yunanistan Dışişleri Bakanı ve AGİT Dönem Başkanı Dora Bakoyanni ile düzenlediği ortak basın toplantısında soruları yanıtlarken Türkiye ile diyaloğun yanısıra “ciddi müzakereler”i başlatıklarını belirtti.

Türkiye’nin eskiden Karabağ ve “Ermeni soykırımı”na ilişkin ön koşullar koyduğunu kaydeden Nalbandyan, ilişkilerin iyileştirilmesi ve sınırların açılması konusunda düzenlemelerin yapıldığını söyledi.

Ermeni basınına göre, Nalbandyan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun son açıklamalarını olumlu karşıladığını belirterek şöyle devam etti:

“Mevkidaşımı, açıklamalarından dolayı selamlıyorum. Türkiye ile iki ülke arasındaki sınırları koşulsuz olarak açma yönünde mukabakata vardık. Ankara, varılan anlaşmaları uygulamaya hazır ise, Türkiye’den praktik adımları atmasını bekliyoruz.”

Bu arada, Dora Bakoyanni, Türkiye ile Ermenistan arasındaki diyaloğu olumlu karşıladığını bildirdi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:30

İLGİLİ HABERLER