Gündem
  • 18.10.2020 22:09

Ersin Tatar'dan ilk açıklama: Kıbrıs Türk'tür, Türk kalacak

KKTC Cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar, sandıklarının tamamının açılmasının ardından Kıbrıslılara seslendi. Tatar, "Türkiye Cumhuriyeti ile kıvanç duyuyoruz. Kıbrıs Türklerinin hakkını başı dik bir şekilde savunacağız, Kıbrıs Türk'tür, Türk kalacak" dedi.

Resmi olmayan sonuçlara göre Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Ersin Tatar, sandıklarının tamamının sayılmasının ardından sonra açıklamalarda bulundu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin haklarını başı dik bir şekilde savunacağını belirten Tatar, Türkiye Cumhuriyeti ile de gurur duyduklarını belirtti. Tatar, "Biz vefakar insanlar olarak buraya evlatlarını gönderen Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte olmaktan kıvanç duyuyoruz. Seçim malzemesi için ana vatan Türkiye’ye laf uzatanları kınıyoruz. Artık Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin nasıl ileriye götüreceğimizi düşünüyoruz. Kıbrıs Türk Halkı’nın burada onurlu bir şekilde yaşaması için çalışmalarımızı yürüteceğiz" dedi.

Ersin Tatar'ın açıklamalarının tamamı şu şekilde:

Pandemi sürecinde çok büyük sıkıntılar yaşarken, aldığımız tedbirlerle bugün dünyanın büyük ülkeleri halen pandeminin sıkıntılarını yaşarken, Güney Kıbrıs’ta 200 vaka çıkarken, bizde vaka yok. Bana destek veren herkese teşekkür ediyorum. Ulusal Birlik Partisi ve Halkın Birlik Partisi’nin oluşturduğu koalisyon hükümetinde çok önemli çalışmalar yaptık. Pandemi döneminde yaşanan sıkıntılarda, bizlere büyük destek veren ana vatan Türkiye Cumhuriyeti’ne teşekkür ediyorum. (Kıbrıs Türk'türk, Türk kalacak sloganları)

Biz vefakar insanlar olarak buraya evlatlarını gönderen Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte olmaktan kıvanç duyuyoruz. Seçim malzemesi için ana vatan Türkiye’ye laf uzatanları kınıyoruz.

Artık Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin nasıl ileriye götüreceğimizi düşünüyoruz. Kıbrıs Türk Halkı’nın burada onurlu bir şekilde yaşaması için çalışmalarımızı yürüteceğiz.

Çok şeyler yazıldı, çok şeyler çizildi ancak halkımızın onayını bu zaferi elde etmek, bizlerin fikirlerini, beklentilerini, yaşama mücadelesine artık dünya saygı duymalı.

Bizler için önemli olan ezik değil ancak başı dik müzakere masalarında olmaktır. Cumhurbaşkanı Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni başı dik şekilde temsil etmelidir.

Bizler için önemli olan ezik değil ancak başı dik müzakere masalarında olmaktır. Cumhurbaşkanı Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni başı dik şekilde temsil etmelidir.

Ulusal Birlik Partisi’nin gençlik ve kadın kollarına, teşkilatlarına teşekkür etmek istiyorum. Çok büyük emek harcadılar. Tabii ki tekrar ediyorum belki ama Yeniden Doğuş Partisi ve Demokrat Parti’ye teşekkür etmek istiyorum. Ben tabii ki Cumhurbaşkanı olarak tarafsızlığını koruyarak tüm halkın Cumhurbaşkanı olduğu bilinci içinde toplumsal barış ve bütünlük için çalışmalarımı anasayal sorumluluk içerisinde yürüteceğimi bildirmek istiyorum.

Bütün Kıbrıslı Türklere sesleniyorum. Kıbrıslı Türkler, çok ezildiler, göçmen oldular, Ne Mutlu Ki 1974 Barış Harekatı ile kendi devletimizi kurduk. Demokrasinin gereği, bütün dünyaya seslenmek istiyoruz. Kıbrıslı Türkler vardır ve var olacaklardı. Egemenliklerini tüm dünyaya haykıracaktır.

 

Kaynak Yeniçağ: KKTC Cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar'dan ilk açıklama: Kıbrıs Türk'tür, Türk kalacak

Güncellenme Tarihi : 18.10.2020 21:15

İLGİLİ HABERLER