ERSUN YANAL, FENERBAHÇE'YE TRANSFER HABERLERİNE SON NOKTAYI KOYDU...
BAYRAM AKKAYA
ANKARA - Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ersun Yanal, Fenerbahçe'ye transferi konusunda çıkan haberlere son noktayı koydu.
Kulüp binasında bir basın toplantısı düzenleyen Yanal, "Hepimiz profesyoneliz. Kulübümle sözleşmem olduğu sürece tek başıma karar veremem. Saygılı ve seviyeli hareket etmek zorundayız. Bizim Türkiye Kupası'nda ve Süper Lig'de hedeflerimiz var. Bu iddialar, böyle hedefleri olmayan kulüplerin iddialarıdır. Beni ilgilendirmiyor. Benim böyle bir görüş içinde olmam mümkün değil. Ben kulübüme bağlıyım. Sözleşmem devam ediyor. Bu transfer haberleri benim dışımda gelişen olaylardır" dedi.
Sezon başında koydukları hedefleri yakaladıkları için mutlu olduklarını belirten Yanal, Çarşamba günü Trabzonspor ile yapacakları Türkiye Kupası karşılaşmasında kupanın Ankara'ya gelmesi için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi. Futbolcularının kupayı alacak kadar kapasiteli ve inançlı olduklarını kaydeden Yanal, takımın Süper Lig'de ve Türkiye Kupası'nda bugüne kadar göstermiş oldukları başarının ilk meyvesini Çarşamba günü alacaklarını belirtti.
Başarılı teknik adam, Trabzonspor ile yapacakları Türkiye Kupası final karşılaşmasının, teknik direktör olarak ilk final maçı olmasından dolayı da çok önemli olduğunu vurguladı. Yanal, kendilerinin deneyimsiz olduklarını, ancak çok iyi bir şekilde hedeflerini istemesini bildiklerini de hatırlattı. Kupa maçlarının kariyer maçları olduğunu, ancak kazanmak kadar iyi futbol sergilenmenin de çok önemli olduğunun altını çizerek, "Yen de, nasıl yenersen yen mantığı yanlış, önemli olan Fair-Play çerçevesinde iyi bir futbolun oynanması. Hem Trabzonspor hem de Gençlerbirliği kupayı hak ediyor. Şimdiye kadar oynadığımız maçlarda futbolu hiç çirkinleştirmedik, Trabzonspor'un bizim gibi temiz ve güzel futbol oynuyor. Türk futbolunun Türkiye Kupası final karşılaşmasında çok şeyler kazanacak" diye konuştu.
Beşiktaş Teknik Direktörü Mircea Lucescu'nun Gençlerbirliği hakkında 'Onlar Avrupa'da oynayacakları maçlarda 5-6 gol yerler' şeklindeki yorumunun sorulması üzerine, Kırmızı-siyahlı Teknik Adam, "Lucescu çok deneyimli bir teknik adam. Onun yorumlarını olumlu buluyorum. Bizim bu yorumları dikkate almamız lazım. Bizi aşağılar tarzda bir yorum olduğuna inanmıyorum. Bunu yapacak karakterde bir kişi değil. 'Dost acı söyler' şeklinde yorumluyorum" diye yanıt verdi. Ersun Yanal, 'Milli takıma Gençlerbirliği'nden neden futbolcu çağrılmıyor' şeklinde soruya ise, "Milli Takımın kemikleşmiş bir yapısı var. bu kadro görevini henüz bitirmedi, ancak bundan sonraki yıllarda Gençlerbirliği'nden de oyuncuların milli takıma çağırılacağını inanıyorum" dedi.
"TÜRKİYE KUPASINI KAZANACAĞIZ"
Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmada Beşiktaş'lı Pascal Nouma'nın yaptığı hareketi kınayan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ersun Yanal, Nouma'nın yaptığı hareketin Türkiye'de yaşanmasından dolayı çok üzgün olduğunu belirtti. Gereğinin yapılmasını isteyen Yanal, "Hiçbir yerde hiçbir kimse o hareketi hak etmiyor. Böyle bir insan böyle bir hareket yapmamalı, yaptırılmamalıdır. Herkes bununla ilgili tedbirlerini almalıdır. Bu çirkinliklere son verelim. İnsanlar maçları eşleri ve çocuklarıyla birlikte izliyor. Ben bu hareketi yakıştıramadım" şeklinde konuştu.
Basın toplantısına katılan kırmızı-siyahlı futbolculardan Ümit, Veysel ve Gökhan da Türkiye Kupası'nı kazanacaklarına inandıklarını söyledi.
Kaptan Ümit, takım olarak ilk defa şampiyonluğa oynayan bir ekibin her 2 kulvarda da başarıyla ilerlediğini ancak bu yükü kaldırmanın çok zor olduğunu kaydetti. Gökhan ise Gençlerbirliği'nde futboldan aldığı zevki hiçbir takımda almadığı, yükün ağır olduğunu ve tecrübe eksiklerinin olduğunu ancak istemesini çok iyi bildiklerini kaydetti. Gökhan bu isteme duygusu oldukça başarıların da artarda geleceğine inandığını da sözlerine ekledi.
Milli Takıma çağrılmamaları konusunda da görüş bildiren futbolcular, bunun motivasyonlarını bozmadığını aksine kendilerini daha da motive ettiğini söyledi. Şu anki milli takım kadrosunun uzun bir süreç sonrasında belirli aşamalardan geçtiğini ve bu kadronun bozulmaması gerektiğine inandıklarını da kaydeden Kırmızı-siyahlılar, bu sene olmazsa da bundan sonraki senelerde mutlaka milli takıma çağrılacaklarına inandıklarını ifade ederek, "Milli formayı çoktan hak ettik. Bir gün mutlaka o formayı giyeceğiz" dedi. Yanal ve futbolcular basın toplantısı sonrasında 2 sene önce kazandıkları Türkiye Kupası'nın önünde basın mensuplarına poz verdi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 19:50