BAYRAM AKKAYA
ANKARA - Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ersun Yanal, takımdaki düşüşün nedeninin kendisine transfer teklifinde bulunan Fenerbahçe'ye bağlamanın doğru olmadığını belirterek, "Milli takımlara 12 futbolcu gönderdik. Bu nedenle de son haftalarda futbolcularımla çalışamadım" dedi. Yanal, Fenerbahçe'ye gitmeyeceğine dair futbolcularına şerefi üzerine söz verdiğini kaydetti.
Gençlerbirliği'nden bu yıl çok şey beklendiğini, ancak kendisinin sezon başında Gençlerbirliği'ni 3 yıl içinde şampiyon yapabileceğini söylediğini hatırlatan Ersun Yanal, "Bu kötü gidişi Fenerbahçeye bağlamak doğru değil. Ben Gençlerbirliği'ni 3 yıl içinde şampiyon yapabileceğimi söyledim. İnsanlar bu yıl yapabileceğime inandılar" dedi. Gençlerbirliği'nin şu an bulunduğu yerin çok iyi olduğunu ve sezonu 2. olarak bitirebileceklerine inandığını kaydeden Yanal, şöyle konuştu.
"3 yıl içinde şampiyon olabilmek için ilk yılda gelebileceğimiz en iyi yere geldik. Gelecek sezon bu yerimizi koruyacak ve bir üst yere çıkacağız. Gençlerbirliği gibi takımların üst sıralarda yaşanan zorlu mücadeleye alışması lazım. Gençlerbirliği bu yerlere yeni gelen bir takım. Yönetimin, taraftarların ve medyanın Gençlerbirliğini desteklemesi lazım"
Fenerbahçe'ye transferinin gündeme geldiği günlerde futbolcularını toplayarak, onlara sarı-lacivertli kulübe gitmeyeceğine dair şeref sözü verdiğini ifade eden Yanal, sözleşmesinin 3 yıl daha devam ettiğini ve Gençlerbirliği Kulübü'nü çok sevdiğini söyledi. Transfer teklifi almasının çok doğal olduğunu belirten Yanal, önemli olanın transfer teklifinin alınması değil, tekliflerin sonucunun görülmesi olduğunun altını çizdi. Yanal, transfer haberlerinden dolayı tepki almasını da doğru bulmadığını, bu konu hakkında herkesin kendi kafasına göre yorum yaptığını sözlerine ekledi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 19:55