Erzincan'da nefes kesen kovalamaca!..
Olay, akşam saat 19:45 sıralarında Erzincan Sivas Karayolu üzerinde meydana geldi. Erzincan-Erzurum Karayolu üzerinde uygulama yapan kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele (KOM) ekiplerinin dur ihtarına uymayan ve içinde iki kişi olduğu belirlenen minibüs kaçmaya başladı. KOM ekipleri ve ilgili birimlerin desteği ile Erzincan Çevreyolu üzerinde devam eden takip sırasında araçta bulunan şahıslar, içerisinde kubar esrar olduğu belirlenen çantaları dışarı atmaya başladı. Bu sırada takipte olan trafik ekibinin aracı atılan çantaların çarpması sonucu zarar gördü. Aracın kaçış yönünde, barikat kuran polis ekiplerinin bekleyişinden haberdar olan kaçakçılar, Erzincan Organize Sanayi Bölgesi Yolu’ndan kent merkezi yönüne saparak kaçışlarını sürdürdü. Erzincan - Sivas Karayolu 5. kilometresi Bozyazı Mahallesi mevkiinde yolun refüjü aşarak karşı şeridine geçmek istedi. Bu sırada aracın tekerleğinin patlaması sonucu şahıslar aracı bırakıp yaya olarak kaçtı. Takibi sürdüren polis, kaçakçılardan birini yolun kenarında bulunan evin bahçesinde yakaladı. İkinci şahsın yakalanması için Erzincan Emniyeti alarma geçti. Özel harekat polislerinin yanı sıra çevik kuvvet ekiplerinin de destek verdiği arama çalışması arazide devam etti.
ESRAR DOLU ÇANTA, POLİS OTOSUNUN ALTINDAN ÇIKTI
Bu arada, kovalamaca sırasında zarar gören trafik ekibinin otosu kullanılmaz hale geldi. Yapılan incelemenin ardından kaçakçıların yola attığı esrar dolu çantalardan biri aracın altında sıkışmış olarak bulundu. Olay yeri inceleme ekipleri tarafından alınan çanta, incelenmek üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.
Polis tarafından yakalanan V.S isimli şahıs, çantaların içerisinde ne olduğundan haberi olmadığını ifade ederken; çantaları araçtan dışarı atanın diğer kaçan şahsın olduğunu söyledi.
KAÇAN ŞAHIS İKİ SAAT SONRA YAKALANDI
Olayın ardından kaçan H.K isimli şahsın yakalanması için onlarca polis seferber oldu. Şüpheli, yaklaşık iki saat sonra organize sanayi bölgesi yakınlarında yakalanarak gözaltına alındı.
Öte yandan kaçakçıların araçtan attıkları çantalar ise polis ekipleri tarafından yol boyunca toplandı. Diyarbakır’dan İstanbul’a gittikleri öğrenilen kaçakçıların aracında esrar yapımında kullanılan 200 kilogram civarında kubar esrar olduğu öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ DE KATILDI
Kaçan şüphelilerden biri polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Diğer şüpheli ise boş araziye kaçarak izini kaybettirmeye çalıştı. Kaçan şüphelinin peşinden çok sayıda polis ekibi gönderildi. Özel harekat polisleri şüphelinin saklanmaya çalıştığı araziyi kordon altına alıp ellerindeki projektörlerle aramalara katıldı. Şüpheli yaklaşık 2 saatlik aramanın ardından Organize sanayi bölgesinde yakalandı. Kovalama sırasında hasar gören polis otomobili ve şüphelilerin kaçmaya çalıştığı minibüs çekici yardımıyla olay yerinden kaldırıldı. Hasar gören otomobilin altında sıkışarak parçalanan çantada kubar esrar olduğu ortaya çıktı.
13 ÇANTADAN 10'UNU YOLA ATTILAR
Yakalanan H.K ve V.S. emniyete götürülerek gözaltına alındı. 2 şüphelinin Diyarbakır'dan kiraladıkları minibüse 13 çanta içinde yaklaşık 200 kilo kubar esrar yükleyip İstanbul’a götürmek istedikleri öğrenildi. Şüphelilerin polis ekiplerinin takibine takıldıktan sonra çantaları kaçtıkları güzergah boyunca atarak taşıdıkları esrardan kurtulmaya çalıştıkları öne sürüldü.
Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 10:40