Dünya
  • 28.5.2021 22:59

Esad'a 9 milyon nüfuslu bölgeden 13 milyon oy çıktı

Beşar Esed'in seçimleri: 9 milyonluk bölgeden Esed'e 13 milyon oy çıktı

Beşar Esed rejiminin kontrolündeki bölgelerde düzenlenen "Cumhurbaşkanlığı seçimleri" birçok hile ve yolsuzluğa sahne oldu.

Rejimin kontrol ettiği bölgelerde gerçekleştirilen "devlet başkanlığı seçimleri"nde oy verme işlemleriyle ilgili olarak aktivistler tarafından paylaşılan görüntüler sosyal medyaya damgasını vurdu.

Bu görüntüler arasında en fazla dikkat çekeni ise sandık başındaki memurların vatandaşların yerine oy kullanması oldu.

Sosyal medyada dolaşıma sokulan görüntülerde, sandık başındaki görevlilerin seçmenlerden kimliklerini aldıkları ve onların yerine Beşar Esed'e oy vererek zarfı sandığa atmaları için kendilerine teslim ettiği görüntüler yer alıyor.

Diğer görüntüde ise bir rejim askerinin seçim sandığı başında birçok oy pusulasında peş peşe Beşar Esed'e oy verdiği görülüyor:

9 milyonluk bölgede Beşar Esed'e 13 milyon oy çıktı

Suriye'de rejimin kontrol ettiği bölgelerde yaklaşık 9 milyon kişinin yaşadığı tahmin ediliyor. Ancak bu bölgelerde gerçekleştirilen seçimlerde, Beşar Esed'e 13 milyon oy çıktığı açıklandı.

Beşar Esed rejimi tarafından dün yapılan ilk açıklamalarda Beşar Esed'in yüzde 95,1 ile devlet başkanlığı seçimlerini kazandığı ifade edilmişti.

Kaynak: Mepa News

 

Güncellenme Tarihi : 28.5.2021 22:55

İLGİLİ HABERLER