Esad'ın yıkılmaz kalesi CHP... Rusya ve İran bile terketti CHP bırakmıyor
CHP'nin Esad aşkı dünya siyaset tarihine girecek gibi görünüyor. Esad'ın İran ve Rusya terketti ama CHP hala terk etmedi. Terk etmediği gibi aslanlar gibi savunuyor.
Esad ve onun kanlı rejiminin yılmaz savunucu olan Kılıçdaroğlu, o alçak rejimin yıkılmasından hükümeti sorumlu tutup Esad'a sahip çıktı.
Özgür Özel de seçilir seçilmez Suriye'ye gidip Esad'la görüşme kararı almıştı. Bu arada pek çok CHP'li vekil Suriye'de BAAS partisi yöneticileriyle birara gelmişti..
Kılıçdaroğlu ise Esad'a gizli bir mektup yazarak bütün askerleri çekeceğini kendisine yüklü tazminat ödeyeceğini bildirmişti
CHP lideri Özgür Özel, Esad'la görüşme için tarih verdi
Fatih Altaylı'nın Youtube kanalına konuk olan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Suriye ile sempatik kanaldan temas ediyoruz. Arka kapı diplomasisi yani. Bu yaz içinde gidip Esad ile görüşmeyi düşünüyorum. Ülkelerinin dönüşe rıza göstermesi, teşvik etmesi, bizim teşvik etmemiz ve kaynak bulmamız gerekiyor." dedi.
Esed rejiminin son destekçisi Kılıçdaroğlu: Erdoğan'ı hedef alıp 'devlet tehlikede' dedi
CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye'de muhaliflerin Esed rejimine karşı yürüyüşünden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sorumlu tuttu. Erdoğan'ın 'emirle dış politikada yön değiştirdiğini' iddia eden Kılıçdaroğlu, "Komşunuzun evi yanarken, orada kavga varken, siz kendi evinizde huzur bulamazsınız. Devletimizin geleceği tehdit ve tehlike altındadır." ifadelerini kullandı.
Suriye'de Beşşar Esed rejimine karşı ayaklanan muhalifler, bir hafta gibi kısa bir sürede Halep, İdlib, Hama, Tel Rıfat ve son olarak da Humus'un yönetimini aldı.
Bugün cuma namazı sonrası Suriye'de yaşananlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İdlib, Hama, Humus ve hedef tabii Şam. Temennimiz kazasız belasız bir şekilde Suriye'deki bu yürüyüş devam etsin. Esed'e 'Gel görüşelim' demiştik, ne yazık ki olumlu yanıt vermemişti." ifadelerini kullandı.
CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye'de muhaliflerin Esed rejimine karşı yürüyüşünden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sorumlu tuttu.
Esed rejiminin son destekçisi Kılıçdaroğlu: Komşunuzun evi yanarken huzur bulamazsınız
Erdoğan'ın 'emirle dış politikada yön değiştirdiğini' iddia eden Kılıçdaroğlu, "Devletimizin geleceği tehdit ve tehlike altındadır." ifadelerini kullandı.
"Komşunuzun evi yanarken, orada kavga varken, siz kendi evinizde huzur bulamazsınız." diyen Kılıçardoğlu, "Türkiye, en kısa sürede bütün güçleri kendinde toplayan, teslim alınan ve tehdit edilebilen bu tek adamlı Saray Rejiminden kurtulmalıdır." dedi.