Gündem
  • 1.7.2009 11:27

EŞCİNSEL BAKANLA İLGİNÇ DİYALOG

Fransa Kültür Bakanı Frederic Mitterrand, Türkiye Mevsimi etkinliklerinin Fransa'nın birçok kent ve kasabasında yapılacak etkinliklerle gerçekleşeceğini duyurduğu basın toplantısında iki ülke ilişkileri açısından çok iyi bir fırsat olacağını dile getiren Bakan Mitterrand, Orhan Pamuk, Yaşar Kemal, Nuri Bilge Ceylan ve Fatih Akın gibi yazar ve yönetmenlerin Fransa'da çok yakından tanındığını belirtti ve Fransa'nın bu etkinliklere büyük önem verdiğini ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bu etkinliklerin Fransızların bazı ön yargıları aşarak Türkiye'yi tanımalarına daha çok fırsat vereceğini söyledi. Türkiye'nin genç ve dinamik nüfusuna dikkati çeken Günay, zengin tarihi ve kültürüyle birlikte Türkiye'nin çağdaş gelişiminin bu etkinliklerle Fransızlara anlatılacağını söyledi.

Basın toplantısında bir soru üzerine Günay, Yunus Emre'nin ''Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım'' deyişine atıfta bulunarak, insanların birbirini tanımasının sorunların aşılmasına yardımcı olacağını belirtti. Bakan Günay, ''Kültürel ilişkilerin gelişmesi, diğer sorunların da aşılmasına katkı yapacak'' ifadesini kullandı.

Fransız Bakan Mitterrand da ''9 ay süren sürecek etkinliklerin ardından Fransızların ön yargıcı değişecek mi?'' sorusuna, ''9 ayda çocuk bile oluyor'' diye esprili bir yanıt verdi. Bunun üzerine Günay da bir espri yaparak, ''Yeni aşklara açık bir sürece girdiğimiz ortada'' diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Fransa Kültür Bakanı Frederic Mitterrand'ın etkinliklerin başlaması dolayısıyla düzenlediği ortak basın toplantısına katılan davetlilerin, toplantının düzenlendiği salonun çok sıcak olması üzerine ellerindeki davetiyeleri yelpaze gibi sallayarak serinlemenin yolunu araması dikkat çekti.

Öte yandan Fransa'da Türkiye Mevsimi'nin resmen başlaması nedeniyle Paris Büyükelçisi Osman Korutürk, büyükelçilik rezidansında davetliler için bir resepsiyon verdi.

TANSU SARITAYLI -PARİS

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:33

İLGİLİ HABERLER