Gündem
  • 11.5.2024 17:00

Eşek arısı sürüsü İsrail askerlerine saldırdı.. 12 asker hastaneye kaldırıldı

Gazze Şeridi'nin güneyinde eşek arısı yuvasının üzerinden geçen 12 İsrail askeri hafif ve orta derecede yaralandı ve askeri helikopterle hastaneye nakledildi.

İsrail Ordusu'nun, X platformunda yaptığı paylaşımda; “İsrail ordusunun bugün erken saatlerde güney Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği operasyonlar kapsamında bir ordu gücü, eşek arısı yuvasının üzerinden geçti. Bu olayda 11 asker hafif yaralandı ve tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı. Bir askerin durumu ise biraz daha ağır.”

Bu kapsamda İsrail medyası, işgal ordusuna ait bir zırhlı aracın, Nirim bölgesinde çit yakınındaki tampon bölge yakınındaki eşek arısı yuvasına çarptığını, buradan çok sayıda eşek arısının çıkıp askerleri soktuğunu ve bunların öldürüldüğünü bildirdi. Yaralı askerin helikopterle Tel Hashomer Hastanesi'ne götürüldüğü bildirildi.

Ayrıca hastanenin acil durum müdürü Avi Ironi şunları söyledi: "Savaşçılardan bazıları yüzlerce eşek arısı tarafından sokuldu, diğerleri ise daha az."

Sözlerine şöyle devam etti: “Askerler geldi ve içlerinden bazıları maruz kaldıkları büyük miktardaki sokmalara karşı alerjik reaksiyon gösterdi. Yüzlerce eşek arısının bir kişiye zarar verdiği benzer bir vakayı hiç görmedim.”

'Ölümcül ve saldırgan'

Acil Tıp Merkezi Müdürü ayrıca askerlere saldıran eşek arılarının "ölümcül ve saldırgan" olduklarını, insanı 400 metreye kadar kovalayabildiklerini ve zehirlerinin büyük sorun oluşturabileceğini belirtti.

İsrail pazartesi sabahı , Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta "kapsamı sınırlı" olduğunu iddia ederek askeri operasyon başlattığını duyurdu ve 100.000'den fazla Filistinliye şehrin doğusunu zorla boşaltmaları yönünde uyarıda bulundu.

Ardından Salı sabahı İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ni Mısır'a bağlayan Refah kapısının Filistin tarafı üzerinde "operasyonel kontrol" ilan etti.

UNRWA'ya göre, İsrail'in Refah'a saldırısı Cuma günü yaklaşık 110.000 Filistinlinin şehrin doğu bölgelerinden Gazze Şeridi'nin güneybatısına doğru zorla yer değiştirmesine neden oldu.

7 Ekim'den bu yana, Gazze'deki savaş, çocukların ve yaşlıların hayatına mal olan kitlesel yıkım ve kıtlığın ortasında, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 113.000'den fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına, yaklaşık 10.000 kişinin de kaybolmasına neden oldu.

İsrail, BM Güvenlik Konseyi'nin çatışmaları derhal durdurma kararı almasına ve Uluslararası Adalet Divanı'nın “soykırım” eylemlerini önlemek ve Gazze'deki insani durumu iyileştirmek için acil önlemler talep etmesine rağmen savaşı sürdürüyor.

Güncellenme Tarihi : 11.5.2024 18:29

İLGİLİ HABERLER