
EŞİNE ÜTÜ BASIP ISIRDI, SONRA DA BOĞARAK ÖLDÜRDÜ!..
ADANA’da 4 yıllık eşi 20 yaşındaki Özlem Budak’ı, vücuduna ütü basıp, ısırdıktan sonra boğarak öldürdüğü iddiasıyla 20 yıl hapse mahkum edilen 29 yaşındaki Önder Budak, uyarlama duruşmasında kendini savundu. Eşini öldürmediğini söyleyen Budak, yine aynı cezaya çarptırıldı. 7.5 yıldır cezaevinde bulunan Budak, infaz yasasına göre 6 ay sonra özgürlüğüne kavuşacak.Levent Mahallesi'nde oturan bir kolu sakat olan muhasebeci Önder Budak, 1999 yılında eşi Özlem’i başka biriyle ilişkisi olduğu iddiasıyla dövdü. Ağır yaralanan Özlem götürüldüğü hastanede kurtarılamadı. Özlem’in vücuduna ütü basılarak, ısırılarak işkence edildiği de saptandı. Katil zanlısı olarak gözaltına alınan Önder Budak tutuklandı.
Adana 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Budak’a 26 Temmuz 2000’de 20 yıl ağır hapis cezası verildi. Yeni TCK’nın yürürlüğe girmesi nedeniyle Budak’a verilen karar, yeni yasaya uyarlama yapılmak üzere Yargıtay 1’nci Ceza Dairesi tarafından bozuldu.
Yaklaşık 7.5 yıldır tutuklu bulunan Budak, iyi hali nedeniyle Yarı Açık Cezaevi’ne nakledildi. Adana Adliyesi’nde çay ocağında ve temizlik hizmetlerinde görevlendirilen Budak, yerel mahkemede yeniden yargılanmaya başlandı.
Budak, karar duruşmasında eşini kendisinin öldürmediğini iddia ederek, “Ben öldürmedim. Sadece iki tokat vurmuştum'' diyerek kendini savundu. Budak daha önceki duruşmalarda ise, “Eşimin bir başkasıyla ilişkisi vardı. Kendisine kızdım. Bana ‘sen karışamazsın. İstediğim kişiyle yaşarım. Senin gibi sakat biriyle yaşayamam’ diyince öfkelendim. İki tokat vurdum. Sonra kendini asmaya kalkıştı. İntihar etmesini engellemek isterken yere düştü'' demişti.
Mahkeme heyeti, uyarlama davasında da Budak’ı yine 20 yıl hapis cezasına mahkum etti. Karara saygılı olduğunu söyleyen Budak, infaz yasasına göre 6 ay daha hapis yattıktan sonra tahliye edilecek.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 00:16