Gündem
  • 9.12.2023 23:08

Esir askeri kurtarmak için Gazze'ye sızan İsrail Özel timi öldürüldü

"El-Kassam", işgal biriminin İsrailli bir tutuklunun  BAŞARISIZ kurtarma girişiminin videosunu yayınladı.
Ambulansa gizlice girmeye çalıştılar

Siyonist güçler, sivil Filistinli kılığına girerek ve ambulans kullanarak bir eve sızmaya çalıştı. Sızmak istedikleri evde esir İsrail askeri Saar Baruch bulunuyordu.  İsrail timi yakalanan İsrail askeri 'Saar Baruch' için başarısız bir kurtarma operasyonu girişiminde bulundu. Kassam Tugayları bu çabaları engelledi. Evde yaşanan şiddetli çatışmada gelen timin bazı üyeleri öldürülürken diğerleri yaralı olarak ambulansla kaçtı.
Kurşun yağmuru arasında kurtarılmak istenen esir asker Saar Baruch'da delik deşik oldu.
Kassam kan gölüne dönen evin görüntülerini ve öldürülen esir askerin görüntülerini yayınladı.

Yakalanan asker, esaret altındayken konuşurken ortaya çıktı ve şunları söyledi: "Ben Saar Baruch, Kibbutz Be'eri'de yaşıyorum. 7 Ekim'de yakalandım ve 40 gün boyunca esir tutuldum ve ben eve dönmek istiyorum.”

1) Israeli hostage killed in Gaza, circumstances of death unclear

Tugaylar şöyle açıkladı: "Siyonist güç, uluslararası hukuku açıkça ihlal ederek, ambulans kullanarak ve örgütlerin arkasına saklanarak tam olarak sabah 2.30'da mahkumun gözaltı yerine sızdı. Güç keşfedildi ve ateşle müdahale edildi."

Videoda, İsrail güçlerinden ele geçirilen teçhizatın yanı sıra, İsrail güçlerinin askerin yakalandığı yere sızan kan izlerine de yer verildi. Videonun son sahnelerinde tutuklu Saar Baruch'un yerde yatan cansız bedeni görülüyor.

İsrail askerinin öldüğü doğrulandı
Gazze'deki İsrailli esirlerin aileleri, asker Sa'ar Baruch'un öldüğünü doğruladı.
Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları Cuma günü yaptığı açıklamada, 25 yaşındaki şahsın İsrail ordusunun onu kurtarmak amacıyla gerçekleştirdiği başarısız operasyonda öldürüldüğünü duyurdu.
Grup onun ölümünü belgeleyen bir video yayınladı. Görüntülerde bir adamın 40 gündür gözaltında tutulduğunu söylemesi, videonun kasım ayı ortasında kaydedilmiş olabileceğini öne sürüyor.
Video, daha önce görülen aynı esire ait gibi görünen kanlı bir cesedin korkunç görüntüleriyle bitiyor.

Güncellenme Tarihi : 9.12.2023 23:06

İLGİLİ HABERLER