Gündem
  • 6.12.2022 14:26

Eski CHP’liden şok iddia!.. Jeremy Rifkin’i CHP'ye bakın kim yollamış

Eski CHP’liden şok iddia: Jeremy Rifkin’i Kılıçdaroğlu’na bakın kim tavsiye etmiş!

CHP’li eski Milletvekili Mehmet Sevigen, çarpıcı bir açıklamada bulunarak, Jeremy Rifkin’in CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na kimin tavsiye ettiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması toplantısında açıkladığı ekonomi danışmanları tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Haber7’ye konuşan CHP’li eski Milletvekili Mehmet Sevigen, çarpıcı bir açıklamada bulunarak, Biden’ın muhalefete destek olacağını belirtmesinin ardından Jeremy Rifkin’in CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ABD Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake tarafından tavsiye edildiğini söyledi.

“YAPILAN SÖZLEŞMELER ORTAYA KONULMALI”

CHP eski İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen CHP’nin ‘vizyon’ toplantısının ciddiye alınacak bir tarafının olmadığını belirtti ve “Öyle zannediyorum ki, bunlar daha danışman değil. Öyle danışmanlık yapacak seviyeye gelmemişler diye yorumladım. Yoksa zahmet edip buraya kadar toplantıya gelmeyen adamdan danışman mı olur ya. Ali Babacan, sabah açıklama yaptı, ‘Bunlar CHP’li değildir. Bunlar benim danışmanlarımdı, benim programımı yaptı. Bana yardım ettiler.’ dedi ya. Bunlar parayla hizmet veren insanlar. Bir şey demiyorum. Ama ne oldukları belli değil. Bunu açıklamıyorlar mesela, bunu komple açıklamak lazım. Bunlarla yapılan sözleşmeleri ortaya koymak lazım.” dedi.

“BUNLARI DİKKATE ALMADAN ORTAYA KOYACAKLARI EKONOMİ ÇOK FAYDA SAĞLAMAZ”

“Türkiye’nin yapısını bilmeden herkes kendi branşını anlattı. Anlatılanlar, güllük gülistanlık ama ekonomileri zorda olan ülkeler için programlar” diyen Sevigen, “Etrafımız ateş çemberi, Suriye, Irak, Libya, Yunanistan, Mavi Vatan… Buraya harcadığımız paralar, yaptığımız teknolojiler, attığımız uydular, İHA/SİHA’lar, bunları göz önüne almadan, bunlara yapılan harcamaları dikkate almadan ortaya koyacakları ekonomi çok fayda sağlamaz.” dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 6.12.2022 14:32

İLGİLİ HABERLER