Asayiş
  • 19.11.2007 00:03

ESKİ EŞİNİ BIÇAKLA, KAYINPEDERİNİ TÜFEKLE ÖLDÜREN ADAM TUTUKLANDI

ONUR BEDİR
ISPARTA - Isparta'da 2 ay önce ayrıldığı eski eşini bıçakla, eski kayınpederini de av tüfeği ile vurarak öldüren cinayet zanlısı İ.T, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.


Edinilen bilgiye göre İ.T., 2 ay önce ayrıldığı eşi Nazife Korkmaz'ı (26) bıçaklayarak, eski kayınpederi Yakup Korkmaz'ı da av tüfeği ile vurarak öldürdü.

Olay dün akşam saatlerinde meydana geldi. İ.T., boşandığı eşini telefonla arayarak kendisiyle konuşmak istediğini söyledi. Isparta kent merkezinde Nazife Korkmaz ile buluşan İ.T., eski eşini Muzaffer Türkeş Mahallesi'ndeki bir bahçeye götürdü. İ.T., burada ağaca bağladığı Nazife Korkmaz'ı bıçaklayarak öldürdü.


Cinayetin ardından Nazife Korkmaz'ın cep telefonu ile eski kayınpederi Yakup Korkmaz'ı arayan İ.T., buluşma talebinde bulundu. Bunun üzerine yönetimindeki 32 SH 066 plakalı otomobiliyle Yakup Korkmaz'la buluşan İ.T, eski kayınpederini de Isparta'nın Atabey ilçesi yakınlarındaki bir elma bahçesine götürdü.

İ.T. burada araçta bulunan av tüfeği ile Yakup Korkmaz'ı öldürdü.


Cinayetlerin ardından olayın zanlısı olduğu bildirilen İ.T.'nin, otomobili olay yerinde bırakarak Konya'nın Höyük ilçesindeki Kıreli Jandarma Komutanlığı'na gidip olayı anlattığı ve teslim olduğu öğrenildi.

İ.T.'nin jandarmadaki ifadesi doğrultusunda harekete geçen Isparta Emniyet Müdürlüğü ve jandarma ekipleri, cinayetlerin işlendiği yerlerde yaptığı araştırmalarda Nazife Korkmaz ile babası Yakup Korkmaz'ın cansız bedenlerine ulaştı.

İ.T ve eski eşi Nazife Korkmaz'ın 1 yaşında kız çocuklarının olduğu öğrenilirken, İ.T. öğle saatlerinde Isparta Adliyesi'ne çıkarıldı. Burada savcıya ifade veren ve nöbetçi mahkemeye sevk edilen İ.T. cinayet zanlısı olarak tutuklanıp cezaevine gönderildi.


Öldürülen Nazife Kormaz ile babası Yakup Korkmaz'ın Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Çarıksaraylar kasabası nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Ayrıca Nazife Korkmaz'ın Isparta Devlet Hastanesi'nde tıbbi sekreterlik yaptığı, eski eşi İ.T. ile yaklaşık 2 senedir Isparta'da ikamet ettiği ve aralarında şiddetli geçimsizlik olduğu öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:37

İLGİLİ HABERLER