İzmir’in Alsancak semtinde 2003 yılında tuvaletinde uyuşturucu kullanan öğrencilerin yakalandığı Nevvar Salih İşgören Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde öğrenciler yine esrar içerken yakalandı.
LİSENİN bahçesinde uyuşturucu kullanıldığı ihbarı alan polis ekipleri, 4 öğrencinin A Blok arkasındaki bahçede uyuşturucu kullandığını belirledi. Sigara kağıdına sarılı esrarı sırayla içtikleri tespit edilen 17 yaşındaki S.Y.Ö, İ.A.Ö, Ç.İ ve G.E. gözaltına alındı. Öğrencilerin bu sırada yere attıkları esrar da delil olarak muhafaza altına alındı. Yaşları küçük olan 4 öğrenci, Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. İfadeleri alınamayan öğrenciler, savcının talimatıyla ailelerine teslim edildi. Öğrenciler hakkında hazırlanan evrakların elden adliyeye gönderileceği bildirildi.
VELİLERDE ENDİŞE
Okulda öğrencilerin uyuşturucu kullandığı haberi, aynı okulda çocukları eğitim gören ailelerde de panik yarattı. Kendi çocuklarının da uyuşturucu batağına saplanmasından çekilen aileler, okul yönetiminden bilgi almaya çalıştı. Velilerin polisi de arayarak, kendi çocuklarıyla ilgili uyuşturucu kullandığına dair duyum alıp almadıklarını sordukları da öğrenildi.
DAHA ÖNCEKİ OLAY
Bahçesinde uyuşturucu kullanan öğrencilerin yakalandığı Nevvar Salih İşgören Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde, Eylül 2003’te de bir öğrenci tuvalette uyuşturucu kullanırken yakalanmış, yine Nisan 2004’te de 7 öğrenci okulda alkol alırken yakalandıktan sonra tasdiknameyle uzaklaştırılmıştı.
/Taylan YILDIRIM, DHA, Hürriyet
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:06