
EURO BANKNOTLARIN YÜZDE 100'ÜNDE KOKAİN İZİ BULUNDU!..
İrlanda'nın başkenti Dublin'deki City Üniversitesi'nden araştırmacılar, son teknolojiyi kullanarak 45 banknotu inceledi. Sonuçlar şaşırtıcıydı.
Tümünde kokain izine rastlanan banknotlardan bazılarındaki miktar o kadar fazlaydı ki, bu banknotların doğrudan kokain çekmek için kullanıldığı tahmin ediliyor.
Daha düşük miktarda kokaine rastlanan banknotlara ise, uyuşturucu maddenin elden ele geçişte, cepte ya da cüzdanda taşınırken bulaşmış olabileceği belirtiliyor.
Uzmanlara göre kokain, banknotların üretiminde kullanılan pamuğa kolayca yapışıyor.
Araştırmanın sonuçları, İrlanda'da kokain kullanımının yaygınlaştığına yönelik kaygıları desteklerken, benzer testlerin İngiltere ve İspanya gibi ülkelerdeki sonuçlarıyla da paralellik taşıyor.
Araştırmanın ilginç sonuçlarından biri de, banknotun değeri ile üzerindeki kokain miktarı arasında doğru orantı bulunması.
20 ya da 50 euro gibi banknotlarda daha fazla kokaine rastlanırken, küçük banknotlarda daha az kokain bulunuyor.
Dublin son günlerde, uyuşturucu satan çetelerle ilişkilendirilen bir dizi cinayete de sahne oldu.
İrlanda Adalet Bakanı, kokain kullanan kişilerin bu çetelerin serpilmesine katkıda bulunduğunu söyledi.
Kokainin, İrlanda'nın yaşadığı ekonomik patlamanın hesapta olmayan sonuçlarından biri olduğuna dikkat çekiliyor.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:07