KAYNAK : Haber Vitrini
BURSA - ABD'de yapılan bir araştırmaya göre dayak yiyen kadınların yarısından fazlasının beslediği hayvanlar da yaralanıyor ya da tacize uğruyor.
Eşine, çocuğuna baskı ve şiddet uygulayan güçlü taraf, ev hayvanlarını silah olarak kullanarak işkence ediyor.
"Humane Society of the United States" isimli örgütten Claire Ponder, şiddet uygulayan kişilerin, ev hayvanlarını da bir silah olarak kullandığını söyledi.
Ponder, "Hayvanları öldürüldüğünde ya da yaralandığında, kişiler kendilerini daha çaresiz hissediyorlar. Şiddet uygulayan taraf, karşısındakine el sürmeden, bunu hayvana yapabiliyorsam sana da yaparım mesajını yolluyor" dedi.
Colorado Springs'te aile içi şiddet uygulamalarını takip etmek için kurulan birimde çalışan ve hayvanların durumunu kontrol eden Julie Justman, anneleri ya da kendileri şiddete maruz kalan çocukların da hayvanlarına işkence yaptıklarını belirtti.
Örgütün araştırmasına göre, çocuklarına kızan baba, akvaryumda yaşayan Japon balığını tavaya atıyor. Bir diğeri ayrı yaşadığı karısının evine dalıp, kedi yavrusunu, mikro dalga fırında kızartıyor. Sapık bir koca ise, kadın sığınağında yaşayan eşine, köpeğine işkence yaparken çektiği havlama seslerini içeren bandı yolluyor. Uzmanlara göre aile içi şiddette hayvanlar öncelikli hedef değil; ancak onlar da kötü muameleden nasiplerini alıyorlar.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 16:27