Sağlık
  • 23.9.2022 10:58

Evde Sağlık Hizmetlerine Ulaşmanın Kolay Yolu

Hasta nakil hizmeti, ambulanslar tarafından sağlanan tıbbi hizmet olarak bilinir. 112 veya devlete bağlı 112 ambulanslarından bağımsız olarak çalışan özel ambulanslar tarafından verilen hasta nakil hizmeti, hastanın gerekli kontrollerin yapılarak hastaneye sevk edilmesi işlemidir. Özel ambulanslar tarafından da hızlıca ve güvenle sağlanabilen bu sistemdeki hizmet sağlayan firmalara ambulans.org sitesinden kolayca ulaşabilirsiniz. Sağlık Bakanlığı'nın gerektirdiği imkanlara sahip bir araca sahip olan ve her türlü kara ambulans hizmetini verebilen firmaların yer aldığı sitede aradığınız hizmete kolayca ulaşabilirsiniz.

Şehirlerarası Cenaze Nakli

Cenaze nakil hizmeti sevdiklerini ya da tanıdıklarını zor bir dönemde kaybedenlerin cenazesini belirtilen yere özel firmalar tarafından sağlanan araçlarla taşınması işlemidir. Gerekli evrak ve organizasyon sağlanıp, cenaze işlemleri için gerekli malzemeler firmalar tarafından sağlanır.

Şehirler arası cenaze nakilleri de sağlayan kuruluşlara ait özel cenaze araçlarına ulaşmanın kolay ve hızlı yolu olarak ambulans.org sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Evde Sağlık Hizmeti

Evde sağlık hizmeti: Evde bakıma ihtiyacı olan yatalak hasta ve ailelerinin evde muayene ve tedavilerinin yapıldığı sistemdir. Ortopedik ve travma hastaları, akciğer ve solunum hastaları, şeker hastaları, nörolojik hastalar, yeni doğan bebekler, felçli hastalar, kanser hastaları, oksijen tedavisine ihtiyaç duyan hastalar evde bakım hizmeti alırlar. Evde bakım; ailelerin ve toplumların beden ve ruh sağlığını koruyan, yaşam kalitesini artırmada önemli etkisi olan bir yöntemdir.

Evde sağlık hizmetleri, hastaneye erişimi olmayan  ve yatalak olan kişilerin yaşam kalitesini artırmayı amaçlamaktadır. Hastalarımızın sorunlarını aile hekiminin imkanları çerçevesinde çözüyor ve harika sonuçlar elde ediyoruz. Evde sağlık hizmetlerinin hastalar için hem avantajları hem de dezavantajları vardır. Yaşam kalitesine olumlu etkisi, aile akışının kolaylaşması ve kontaminasyon riskinin azalması avantajdır. Sağlık çalışanları ve hastalar arasında pozitif bağların kurulamaması da dezavantajdır. Evde sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyenler de ambulans.org sitesinde bu hizmeti sağlayanlara kolayca ulaşıp anlaşabilirler.

Evde Sağlık Hizmeti Kimlere Verilir?

Evde sağlık hizmetleri; yetimlere, yaşlılara, felçlilere, yatalaklara, evde bakıma ihtiyacı olan solunum yolu hastalığı olan kanser hastalarına ve hastaneden taburcu olup evde tedavi gören hastalara verilmektedir. Evde bakıma ihtiyacı olan hastalar, evde bakım çalışanları sayesinde sosyal yaşamlarında daha aktif olabilmekte ve tedavileri sayesinde günlük yaşamlarında iyileşmeler elde edilebilmektedir.

 

Güncellenme Tarihi : 23.9.2022 11:01

İLGİLİ HABERLER