Asayiş
  • 12.2.2024 14:14

Evinde yaptığı bomba elinde patladı kendisi ve 2 komşusunun öldü

İstanbul Kadıköy'de Mustafa Karahan'ın evinde yaptığı bombanın elinde patlamasıyla kendisi ve 2 komşusunun ölümüne neden olduğu olayla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. 10 yaşındaki kızı ve babasını kaybeden komşu Anvarjon Khidirov, Karahan'ın evinde patlayıcı malzeme gördüğünü söyledi. Ancak o patlayıcıların babası ve kızının ölümüne neden olacağını öngöremedi. Karahan'ın bombayı kargoyla kendi ailesine gönderip intikam alacağı yönündeki iddiaların da incelendiği soruşturmada bu iddianın bir varsayım olduğu değerlendirmesinde bulunuldu. Savcılık soruşturmada bu iddiaya ilişkin delil elde edilemediğini kaydederek takipsizlik kararı verdi.

Kadıköy’deki patlamada soruşturma tamamlandı: Hedef bizdik demişti ama…

 

İstanbul Kadıköy'de 9 Ekim 2022 günü 3 katlı bir binada korkunç bir patlama meydana geldi. Patlamada Mustafa Karahan, Maryam Khidirov (10) ve Nishanbay Khidirov (68) isimli kişiler hayatını kaybetti.

Kadıköy’deki patlamada soruşturma tamamlandı: Hedef bizdik demişti ama…

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan araştırmada, patlamanın 63 yaşındaki Mustafa Karahan'ın dairesinde meydana geldiği ve Karahan'ın geçmiş dönemlerde sol örgütler için faaliyet gösterdiğini belirledi.

Kadıköy’deki patlamada soruşturma tamamlandı: Hedef bizdik demişti ama…Patlamanın terör eylemi olması ihtimaliyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başladı. Ancak buna ilişkin bir bulgu olmayınca soruşturmayı İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı devraldı.

Güncellenme Tarihi : 12.2.2024 14:18

İLGİLİ HABERLER