Gündem
  • 3.10.2022 21:43

Eyvah!.. Putin, Kıyamet denizaltısı Belgorod’u harekete geçirdi!

NATO'dan 'kıyamet denizaltısı' uyarısı: 'Putin gözdağı vermek istiyor'

NATO’dan kritik uyarı… Putin, nükleer denizaltısı Belgorod’u harekete geçirdi!

Belgorod: Russia's giant new sub built for nuclear war - Asia Times

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş tüm şiddetiyle sürerken bugün gazete manşetlerine taşına bir haber Rusya’nın komşularını korkuttu. Putin’in nükleer denizaltısı Belgorod'un Beyaz Deniz üssünden ayrıldığı iddia edildi…

NATO, üyelerini, Vladimir Putin'in son kıyamet silahını taşıyan devasa bir Nükleer Denizaltı konuşlandırmış olabileceği konusunda uyardı.

Belgorod, the jewel of the Russian Navy capable of causing 'radioactive  tsunamis' | Atalayar - Las claves del mundo en tus manos

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in elindeki en önemli silahlardan biri olan nükleer denizaltı Belgorod’un adı savaşın başından beri sık sık gündeme geliyor.

Rusya'nın son 30 yılda ürettiği en büyük denizaltı olduğu söylenen bu dev askeri araç İngiliz basını tarafından sabotaj ve gizli operasyonlar için geliştirildi diyerek tanıtılmıştı.

Russia's Gigantic Submarine, Belgorod, Sails For The First Time

PUTİN'İN ELİNDEKİ EN BÜYÜK SİLAH!

Belgorod denizaltısı temmuz ayından beri faaliyette ve yüzeye geri dönmek zorunda kalmadan 120 güne kadar gidebilir.

Putin's world record 604ft 'city killer' nuclear submarine now primed for  war armed with Poseidon nuke torpedoes | The Sun

NÜKLEER TSUNAMİ

Poseidon, 500 metreye yaklaşan bir nükleer tsunamiyi tetiklemek için tasarlanmış bir kıyamet cihazı olarak adlandırılıyor. Üstelik bu drone patlamadan önce su altında büyük mesafeler kat edebileceği söylenen bir drone.

Hafta sonu İtalyan medyasına sızdırılan bir NATO uyarı notuna göre Belgorod, Kuzey Kutup Dairesi'ndeki ana üssünden kayboldu ve Poseidon nükleer bombasını test etmek için Kara Deniz'e gidiyor olabilir.

Tüm bu hamlelerin Putin'in Batı'yı Ukrayna'daki savaşla ilgili nükleer silahlarla tehdit etmesinden sonra gelmesi herkesi bir kez daha nükleer savaş konusunda korkuttu.

ŞÜPHEYLE YAKLAŞAN DA VAR

Öte yandan bazı uzmanlar bu haberin doğruluğuna şüpheyle yaklaştı. Belgorod, Baltık denizinden fark edilmeden çıkmak ve düşman karasularına hissettirmeden yaklaşmak için biraz fazla büyük bir denizaltı.

Belgorod’un Kuzey Kutbu’nda faaliyette olduğun düşünülüyor.

Poseidon, Putin tarafından 2018'de duyurulan dört yeni nesil silahtan biriydi ve çalışır durumda olduğu düşünülüyor.

Rus medyasına göre, iki megatonluk bir kuvvetle bir nükleer savaş başlığı patlatmadan önce su altında 6.000 mil kadar seyahat edebiliyor. Bu da Hiroşima'ya atılan bombanın 130 katından fazla bir güç demek.

ŞEHİRLER NÜKLEER ATIK ALANI OLACAK

Uzmanlar bu şiddette bir patlamanın şehirleri nükleer atık alanı haline getirebileceğini söylüyor.

Savaş başlığı, nükleer silahların test edilmesine ilişkin uluslararası yasaklar nedeniyle hiç test edilmedi.

Poseidon'u - Kuzey Kutbu'nun uzak sularında olsa bile - test ederek bu anlaşmaları bozmak, Rusya tarafından son derece kışkırtıcı bir hareket olacaktır.

 

Güncellenme Tarihi : 4.10.2022 01:14

İLGİLİ HABERLER