Gündem
  • 29.1.2014 14:13

F-16'larımız 'vur emri' ile havalandı

Suriye'deki çatışmaların sınıra yaklaşması üzerine İnsansız Hava Araçları (İHA) ve F-16 savaş uçakları sürekli olarak havadan bölgede keşif uçuşu yapıyor.

Suriye'ye ait bir helikopterin Türkiye sınırına yakın bir bölgede radara yakalanması üzerine Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'nden 'Vur' emriyle havalanan Türk savaş uçakları, sınır hattında keşif uçuşu yaptı.

Suriye'deki çatışmaların sınıra yaklaşması üzerine İnsansız Hava Araçları (İHA) ve F-16 savaş uçakları sürekli olarak havadan bölgede keşif uçuşu yapıyor. Dün gece saat 01.00'da Suriye'ye ait bir helikopterin sınıra yakın uçtuğu tespit edilince, Diyarbakır'dan havalanan 4 adet F-16 savaş uçağı bölgeye yöneldi. Mühimmatlı olarak 'Vur' emriyle Diyarbakır'dan havalanan savaş uçaklarının kalkmasının ardından Suriye'ye ait helikopterin sınırdan uzaklaştığı belirtildi. F-16 savaş uçaklarının olası bir sıkıntıya karşılık 'Vur' emri ile havalandığı belirtilirken, sınır hattında keşif uçuşu yapan uçakların helikopterin bölgeyi terk etmesinin ardından sorunsuz bir şekilde üslerine geri döndüğü bildirildi.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:05

İLGİLİ HABERLER