Spor
  • 30.7.2008 14:14

F. BAHÇE 9 YILLIK HESABI GÖRECEK

FENERBAHÇE:  Volkan  Edu Lugano Gökhan R.Carlos Kazım Selçuk Uğur (Emre) Alex Semih Güiza 

MTK BUDAPEŞTE  : Vegh Zsidai Pinter Lambulics Horvath Bori Szabo Nagy Pollak Patkai Urban

STAT: Şükrü Saracoğlu,SAAT: 21.00, HAKEM: Serge Gumienny (Belçika), 


YAYIN: Futbol Smart,  SAKAT: Deivid, Vederson, Tümer (Fenerbahçe)

Avrupa’da 143. maç
Sarı-lacivertli takım, Avrupa kupalarındaki 143. sınavını MTK Budapeşte karşısında verecek. Fenerbahçe, Avrupa arenasında bugüne kadar yaptığı 142 maçta, 47 galibiyet, 22 beraberlik ve 73 yenilgi aldı. Bu maçlarda rakip fileleri 170 kez havalandıran temsilcimiz kalesinde ise 241 gol gördü. Sarı-lacivertliler, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda çıktığı son 12 Avrupa Kupası maçında 9 galibiyet elde ederken, 3 maçta eşitliği bozamadı. Fenerbahçe, Kadıköy’deki üst üste yaptığı son 6 Avrupa Kupası maçından da galibiyetle ayrıldı.


Macar kâbusu
Fenerbahçe, Macar rakipleriyle oynadığı maçlarda bekleneni veremedi. Avrupa kupalarında bugüne kadar Macar takımlarıyla 5 kez eşleşen sarı-lacivertliler sadece 1 defa tur atlarken, 4 kez elenen taraf oldu. MTK ile geçmişte 2 defa rakip olan Fenerbahçe tur yüzü göremedi. 1963’te Kupa Galipleri Kupası 3. turunda ilk maçı 2-0 kaybeden temsilcimiz, İstanbul’da 3-1 kazandı. MTK, Roma’da oynanan 3. maçtan 1-0 galip ayrılarak tur atladı. Sarı-lacivertli takım, 1999’da UEFA Kupası’ndaki eşleşmede deplasmanda 0-0 berabere kaldığı rakibine Kadıköy’de 2-0 yenilerek elenmişti.


MTK’dan saygı duruşu
 MTK Budapeşte ile İstanbul’a gelen ve basın toplantısına da katılan Fenerbahçe’nin eski teknik direktörü Karlman Meszöly, anlamlı bir çağrıda bulunarak, toplantı salonunda Güngören’deki terör olayında yaşamını yitirenler için saygı duruşu yapılmasını istedi. Meszöly’nin isteği üzerine salondaki herkes ayağa kalkarak, yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulundu.


Kadıköy’de son prova
Fenerbahçe’nin, Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turundaki Macar rakibi MTK Budapeşte dün öğleden sonra İstanbul’a geldi.
Sabiha Gökçen Havalimanı’na özel uçakla gelen 32 kişilik MTK Budapeşte kafilesi daha sonra konaklayacağı otele geçerek kampa girdi.
MTK takımı karşılaşmanın son hazırlığını akşam Şükrü Saracoğlu Stadı’nda yaparken, Teknik Direktör Jozsef Garami, Fenerbahçe karşısındaki şanslarının yüksek olmadığını söyledi. Antrenmandan önce statta basın toplantısı düzenleyen Garami, “Rakibimizin ne kadar güçlü olduğunu biliyoruz. Fenerbahçe geçen sezon çeyrek finale kadar çıkarak çok iyi bir takım olduğunu gösterdi. İyi bir skor almaya çalışacağız, ancak işimiz hiç kolay değil. İlk dakikalarda gol yemezsek şansımızın artacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Dört yıldız kadro dışı
Sarı-lacivertli takım, MTK maçının son hazırlığını  yaparak kampa girdi. Teknik Direktör Aragones yönetiminde gerçekleştirilen idmanın ilk 15 dakikasında medyaya görüntü alma izni verildi. Koşudan sonra 18 kişilik maç kadrosuna aldığı futbolcularına taktik ağırlıklı çalışmalar yaptıran Aragones’in, Emre Belözoğlu’na şans tanımayı düşündüğü kaydedildi. İspanyol hocanın, Emre’ye maçın seyrine göre ikinci yarıda görev vermeyi düşündüğü ifade edildi. Fenerbahçe’de gönderilmeleri gündemde olan Kezman ve Maldonado’nun yanı sıra, Deniz ve Yasin sürpriz şekilde maç kadrosuna alınmadı. Bu oyuncular, 18 kişilik kadroya dahil edilmeyen diğer oyuncularla birlikte dün sabah Samandıra’da özel bir çalışma yaptı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:28

İLGİLİ HABERLER