FACEBOOK YASAKLANDI

1 dk okuma
FACEBOOK YASAKLANDI

Hızlı Özet

Bangladeş de İslam dünyasını rahatsız eden karikatürler yüzünden internetteki sosyal paylaşım ağı Facebook'a erişimi yasakladı.

DAKKA - Bangladeş Telekomünikasyon Düzenleme Komisyonundan (BTRC) yapılan açıklamada, "halkın Müslüman çoğunluğunun dini duygularını incittiği" gerekçesiyle siteye erişimin dün gece yasaklandığı belirtildi.

Pakistan geçen hafta benzer bir karar almış, Facebook'un yanı sıra görüntü paylaşım sitesi Youtube'a erişimi de yasaklamıştı. Hafta ortasında her iki siteye erişime izin veren Pakistan, rahatsız edici karikatürlerin bulunduğu sayfalara yasağı devam ettirmeye karar vermişti.

Bu haber 4981 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yemen hükümeti Taiz'de Husileri durdurdu, büyük kayıplar verdirdi
Dünya

Yemen hükümeti Taiz'de Husileri durdurdu, büyük kayıplar verdirdi

Saha kaynakları, hükümet güçlerinin Husilerle yaşanan şiddetli çatışmaların ardından Taiz'in güney ve batı cephelerindeki mevzileri ve tepeleri geri aldığını, bu mevzilerin Bab el-Mandeb yakınlarındaki Kahboub çevresindeki bölgeler de dahil olduğunu bildirdi.

Habervitrini12861 Görüntüleme
ABD'den art arda Türkiye açıklaması! "F-16'lar için en iyi bileşimi sunuyoruz"
Dünya

ABD'den art arda Türkiye açıklaması! "F-16'lar için en iyi bileşimi sunuyoruz"

ABD Kongre Üyesi Joe Wilson, Türkiye'nin F-35 programına geri dönmesini ve CAATSA yaptırımlarının kaldırılmasını desteklediğini açıkladı. İsrail'e de Suriye'ye yönelik hava saldırılarını durdurma çağrısı yapan Wilson, Ankara-Washington ilişkileri için "karşılıklı fayda" mesajı verdi. Türkiye Gazetesi'nin sorularını cevaplayan Lockheed Martin ise F-16 Block 70 programına ilişkin dikkat çeken bir Türkiye açıklamasında bulundu.

Habervitrini10525 Görüntüleme
BM'de Trump'a cevap! Pezeşkiyan fotoğrafları gösterdi
Dünya

BM'de Trump'a cevap! Pezeşkiyan fotoğrafları gösterdi

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Birleşmiş Milletler (BM) 81. Genel Kurulu'nda dünya liderlerine seslendi. ABD Başkanı Donald Trump'ın bir gün önce İran'ı "terörün bir numaralı sponsoru" olarak nitelendirmesine cevap veren Pezeşkiyan, ülkesinin terörün faili değil kurbanı olduğunu savundu

Habervitrini13015 Görüntüleme
ABD'den flaş Türkiye mesajı: "Gerçek dostu zor zamanlarda anlarsınız"
Dünya

ABD'den flaş Türkiye mesajı: "Gerçek dostu zor zamanlarda anlarsınız"

ABD'nin Suriye ve Irak Özel Temsilcisi Tom Barrack, New York'ta temaslarda bulunuyor. İhlas Haber Ajansı'nın sorularını cevaplayan Barrack, dün İran tarafıyla gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Habervitrini12959 Görüntüleme