Asayiş
  • 8.5.2013 18:05

Faytoncu ortalığı birbirine kattı!..

ERZURUM'da, zabıta ve polislerin caddede durmasına izin vermediği faytoncu Halil H., sinirlenince, iki atının ve kendisinin üzerine bir bidon benzin döktü. Cebinden çıkardığı çakıyı da boynuna dayayan Halil H.'yi polisler güçlükle ikna etti.

Zabıta ve polisler Kent merkezindeki tek faytonu işleten evli ve 3 çocuk babası Halil H.'ye caddede duramayacağını söyledi. Sinirlenen Halil H., cebinden çıkardığı çakıyı sağ eli ile boynuna dayadı, "Ekmeğimle oynamayın" diye bağırıp atlarının ve kendisinin üzerine benzin döktü. Vali, Belediye Başkanı ve Emniyet Müdürü'nün gelmesini isteyen Halil H., "Burada helalimle ekmeğimi kazanmaya çalışıyorum. Ama ne zabıta ne de polisler izin vermiyor? Türkiye'nin birçok yerinde nostalji diye sürülen faytonlar Erzurum'da neden yasaklanıyor. Bir tek fayton işleten benim. Vatandaş memnun, şikayetçi yok. Devlet ekmeğimi elimden alırsa canıma kıyarım" diye bağırdı.

Polis, 122 Acil Servis ve itfaiye ekiplerinin de olay yerine çağırarak hazır bekletti. Cumhuriyet Caddesi trafiğe kapatıldı. Halil H. tarafından üzerlerine benzin dökülen atlar huysuzlanınca Halil H.'nin babası Enver H. tarafından faytondan sökülerek götürüldü. Babası zaman zaman oğluna intihar girişiminden vazgeçmesini söyledi. Etrafına toplanan yaklaşık 500 kişinin önünde bir saat boyunca eylemini sürdüren Halil H.'yi Asayiş Şube Müdürü Necip Bulut ikna etti. Halil H.'yi faytonu çalıştırabilmesi için gerekli belgeleri hazırlayıp izin kağıdı vereceğine söz verince, o da eylemine son verdi.

 

DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:32

İLGİLİ HABERLER