Spor
  • 14.5.2013 10:43

F.Bahçe Basel'e duacı!..

G.Saray’ı devirerek Devler Ligi ön elemesi hakkı kazanan F.Bahçe’nin seribaşı olması İsviçre ekibine bağlı. 


Seribaşı olursa Nordsjaelland, PAOK, Salzburg gibi takımlarla, olamazsa da Rusya ve Ukrayna’nın 2.’leri, PSV, Lyon ile Basel’i geçmesi gerekecek.

Beşiktaş’ın nefesini ensesinde hisseden Fenerbahçe, Galatasaray’ı yenerek önümüzdeki sezon da Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkını kazandı. Geçen sezon play-off turunda Spartak Moskova’ya elenerek, Avrupa Ligi’ne kalan sarı-lacivertliler bu kupada yarı finale kadar yükselmeyi başarmıştı.

Devler Ligi’ne 3. ön eleme turundan girecek olan Aykut Kocaman’ın öğrencilerinin kura çekiminde seribaşı olma ihtimali oldukça yüksek. Avrupa’da bu sezon çok iyi bir performans gösterip 46.400 puana ulaşan temsilcimizin seribaşı olmaması için İsviçre’de Basel’in şampiyonluğu Grasshoppers veya St.Gallen’e kaptırması gerekiyor. Ancak bu da düşük olasılık. Çünkü 4 hafta kala Basel, en yakın rakibi Grasshoppers’ın 6 puan önünde lider durumda.

Eğer seribaşı olmazsa Ukrayna ve Rusya Ligi’ni 2. sırada tamamlayan takımlar, Lyon, PSV ve Basel ile eşleşme şansı doğuyor ve bu hiç iyi bir haber değil. Yani anlayacağınız Basel’in şampiyon olması lazım.

NORDSJAELLAND KESİN…

Fenerbahçe 3. ön elemedeki maçlarını 30/31 Temmuz-6/7 Ağustos tarihlerinde oynayacak. Sarı-lacivertlilerin bu turdaki tek kesin rakibi Danimarka’dan Nordsjaelland. Diğer iki rakibi büyük ihtimalle Avusturya’dan Salzburg ile Yunanistan’dan PAOK olacak. Ayrıca Belçika ve İsviçre Ligleri’ni 2. sırada tamamlayacak takımlar da muhtemel rakipler arasında. F.Bahçe bu turu geçerse gruplara kalmak için son engel olan play-off’ta mücadele edecek.
Ancak temsilcimizin burada seribaşı olma ihtimali çok düşük gözüküyor. Play-off karşılaşmaları ise 20/21 ve 27/28 Ağustos tarihlerinde oynanacak. Eğer Fenerbahçe geçen sezon yapamadığını yapıp, gruplara kalırsa çok önemli bir gelirle de kasasını dolduracak.

Kaan BORA/AMK
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:21

İLGİLİ HABERLER