F.BAHÇE BU SENE ŞAMPİYON OLURSA ÖBÜR SENE DE YASAKLI OLACAK
TÜRKİYE Futbol Federas-yonu’nun kararıyla Şampiyonlar Ligi’ne gidemeyen Fenerbahçe, önümüzdeki sezon Bank Asya 1.Ligi’nde oynamak istediğini TFF’ye iletti. Sarı lacivertli kulübün iki yöneticisi Ali Koç ile Alaeddin Yıldırım dün sabah saatlerinde TFF’nin İstinye’deki binasına giderek Futbol Federasyonu Başkanvekili Göksel Gümüşdağ’la bir görüşme yaptı.
Yaklaşık 2 saat süren toplantıda Koç ve Yıldırım, Gümüşdağ’a “Bizi küme düşürün. Önümüzdeki sezon Bank Asya 1.Ligi’nde oynamak istiyoruz” dediler. Ali Koç, toplantı çıkışında, kararın hafta başı açıklanmasını beklediklerini, gelecek hafta Ramazan Bayramı olmasının kendileri açısından büyük talihsizlik olduğunu vurguladı.
Hangi şartlarda 1.Lig’de oynar
F.Bahçe, Futbol Federas-yonu’na “Beni düşür” dedi. Peki bu mümkün mü? Federasyon liglerin başlangıç tarihi olan 9 Eylül’e kadar böyle bir karar alabilir mi? Şimdi herkes bu konuyu merak ediyor. İşte yaşanması muhtemel gelişmeler...
SORU: Fenerbahçe’nin “Beni düşür” deme hakkı var mı? TFF bu isteğe olumlu yanıt verir mi?
CEVAP: TFF, savcılığın hazırlayacağı iddianameyi bekleyeceğini açıkladı. İddianame en iyi ihtimalle 4-5 ayda hazırlanır. Bu şartlarda Federasyon, F.Bahçe istedi diye düşürme kararı almaz.
SORU: Peki Fenerbahçe nasıl düşer? Bank Asya 1.Lig’de hangi şartlarda oynar?
CEVAP: İki seçenek var. 1-) Şikeden dolayı savunma hakkını kullanmazsa. 2-) Tüm suçlamaları kabul ederse.
SORU: Fenerbahçe, suçlamaları kabul eder mi?
CEVAP: Böyle bir ihtimal yok.
SORU: Savunma hakkını kullanmama yoluna gidebilir mi?
CEVAP: Böyle bir ihtimal var. Teknik kurullar bunu tartışıyor.
Kafaları karıştıran bir futbol problemi
TFF, F.Bahçe’nin Bank Asya 1.Lig’de oynama isteğini kabul etmez ve Süper Lig’de devam etmesi yönünde karar alırsa, benzer problemler önümüzdeki sezon için de geçerli olacak. Fenerbahçe, 2011-2012 sezonunu da şampiyon bitirir ve TFF lig sonunda sarı lacivertli takımı şikeden küme düşürürse ne olacak? Geçen sezon şike yaptığı şüphesiyle Avrupa’dan veto yiyen sarı lacivertliler, Bank Asya 1.Ligi takımı unvanıyla Şampiyonlar Ligi’ne katılabilir mi? Bu konuda da iki ayrı görüş söz konusu.
TFF’nin cezası lig için geçerli
F.Bahçe, Şampiyonlar Ligi’ne katılmayarak Avrupa cezasını çekti. Federasyonun vereceği ceza lig için geçerli olacağı için Avrupa’yı bağlamayacak. Sarı lacivertliler, Bank Asya 1.Ligi’ne düşürülse bile 2011-2012 sezonunun Süper Lig şampiyonu olarak Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edebilir.
UEFA gidişine yine izin vermez
UEFA, şike konusunda sıfır tolerans gösteriyor. Adı şikeye karışmış, şike yüzünden küme düşürülmüş bir takımın Avrupa kupalarında mücadele etmesine izin vermez. F.Bahçe, 2011-2012 sezonunu şampiyon bitirse bile bir sonraki yıl Şampiyonlar Ligi’ne gidemez.