Spor
  • 30.4.2013 19:54

F.Bahçe, Portekiz'e uçtu!..

FENERBAHÇE, Portekiz'in Benfica takımı ile Perşembe günü yapacağı UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş maçı için Lizbon'a gitti.  Fenerbahçe'nin 19 kişilik Benfica maçı kadrosunda şu oyuncular yer aldı: 'Volkan Demirel, Mert Günok, Serkan Kırıntılı, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Egemen Korkmaz, Joseph Yobo, Hasan Ali Kaldırım, Reto Ziegler, Salih Uçan, Caner Erkin, Selçuk Şahin, Cristian Baroni, Dirk Kuyt, Miroslav Stoch, Mehmet Topuz, Moussa Sow, Semih Şentürk, Beykan Şimşek.'

Benfica karşısında, kart cezalısı Mehmet Topal ve Webo ile sakatlığı süren Meireles forma giyemeyecek. Krasic, Serdar ve Orhan ise aday kadroya alınmadı.

BELÖZOĞLU: "HEDEFİMİZ, KUPAYI BİR KEZ DAHA TÜRKİYE'YE GETİRMEK"

Öte yandan UEFA Avrupa Ligi kuralları gereği Benfica karşısında forma giyemeyecek olan Emre Belözoğlu da takımla birlikte Lizbon'a gitti. Havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan tecrübeli futbolcu, hedeflerinin kupayı bir kez daha Türkiye'ye getirmek olduğunu belirterek, şunları söyledi: "İnşallah oradan finalle beraber döneriz. Daha sonraki hesabımız da kupayı bir kez daha Türkiye'ye getirmek olacak. Fenerbahçe tarihinin en önemli maçlarından birine gidiyoruz. Bütün Türk halkından dualarını esirgememesini rica ediyorum. Ben de oynayamayacak olmama rağmen takımla beraber gidiyorum. Statü gereği oynayabilecek olsam bile sakatlıktan ötürü oynayamayacaktım. Bu aşamadan sonra kimin oynayıp kimin oynayamayacağı çok da önemli değil. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Kim oynarsa oynasın formanın hakkını verecektir. İnşallah final biletiyle geliriz."

Emre Belözoğlu, takımdaki Avrupa tecrübesi az oyuncular hakkındaki bir soru üzerine de, "Bu sezon çok maç oynadık. Onlar da en az benim kadar tecrübeli. Belki ben kupa açısından daha tecrübeliyim. Ama onlar da kazandığım kupaların çok daha üzerinde kupalar kazanabilir" dedi.

Tecrübeli oyuncu, Türk futbolunun bundan sonra yaşayacağı yükselişte lokomotifin Fenerbahçe olmasını dileyerek, önce Avrupa Ligi'ni kazanıp sonra başka hedeflere odaklanacaklarını söyledi. Belözoğlu, taraftarlarla ilgili olarak da şöyle konuştu: "5 senedir bu kulübün içindeyim. Yaşadığımız tüm büyük olumsuzluklardan taraftar sayesinde çıktık. Finale çıksak da çıkmasak da taraftarımızın yanımızda olacağını biliyoruz."

İlk maçtaki '1-0 avantajlı bir skor mu?' sorusuna ise Emre Belözoğlu, "Biz dışarıda da gol atabilen bir takımız. Bu nedenle ben 1-0'ın avantaj olduğunu düşünüyorum" yanıtını verdi. 

 

DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:45

İLGİLİ HABERLER