Spor
  • 12.2.2021 16:40

Federasyon Rizespor'un Kayserispor'a borcunu bize yıkmak istiyor

Galatasaray'da Mustafa Cengiz'den sert açıklamalar! Ali Koç, Emre Belözoğlu, MHK, PFDK, TFF...

Galatasaray Kulübü ile adım attıkça bağış yaptıran uygulama Help Steps arasındaki işbirliği anlaşmasının lansmanı yapıldı. Lansmana katılan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve Başkan Yardımcısı Yusuf Günay açıklamalarda bulundu. Ali Koç, Emre Belözoğlu ve TFF kurullarıyla ilgili konuşan Cengiz, "Fenerbahçe ile bir maç yapmıştık kaç kaç bitti? Taraftarlarımıza bakıyorum öyle bir hava var ki, yenilmişiz gibi. Pusuda bize çakmaya çalışıyorlar. Biz buna izin vermeyeceğiz." sözleriyle de camiaya seslendi.

İlk olarak Mustafa Cengiz, Help Steps uygulamasıyla ilgili konuştu, ardından Yusuf Günay sözü aldı ve Oğulcan Çağlayan, Arda Turan ve derbi sonrası Fenerbahçe'ye verilen cezalar hakkında konuştu.

Mustafa Cengiz: Bu zor dönemlerde sponsorların değeri çok yüksek. Ne olursa olsun. Burada bulunmamın ana nedenlerinden birisi bu zor dönemde sponsorluk yapanlara, Batı dünyasına, Silikon Vadisine karşı direniş gösteren bu gençlere destek olmak. Bu coğrafyada gençlerimizin bu işleri yapması çok önemli. Ülkemiz ciddi atılımlar içerisinde. Onlara teşekkür ediyorum.

"OĞULCAN'A TFF'NİN HATASI SEBEBİYLE CEZA VERİLDİ"

Yusuf Günay: Oğulcan Çağlayan kararını incelediğimizde ibretlik olduğunu herkes anlayacak. Oğulcan'ın Rizespor ile olan sözleşmesi geçen sezon sonunda bitiyor. Rizespor, sözleşmeyi tek taraflı, oyuncunun onayını almadan bir sezon daha uzatıyor ve bunu federasyona bildiriyor. Oğulcan bir gün bakıyor ki sözleşmesi bir yıl daha uzamış. 24 Haziran'da TFF'ye başvuruyor ve sözleşmeyi iptal ediyorum, bu uzatmada onayım yok' diyor. Maalesef federasyon opsiyondaki sözleşmesi değil bütün sözleşmeyi iptal ediyor. Bu nedenle oyuncunun lisansı da feshediliyor. Bürokratik bir hata sebebiyle Oğulcan'a ceza geliyor. Feshedilmesi gereken sözleşme uzatılan sözleşmeydi ama bütün sözleşme feshediliyor. Biz ve oyuncu kanadı bunu UÇK'ya anlatmaya çalıştık ama görüş değişmedi. Rizespor da Oğulcan'a verilen para cezasını oyuncuya ve Galatasaray'a yüklemeye çalışıyor. Ne hikmettir ki Rizespor'un Oğulcan'ın bonservisi için Kayserispor'a olan borcu kadar rakam, ceza olarak veriliyor. Bunun yanı sıra UÇK, oyuncuya men cezası veremez. Tahkim'de 3'e inen bu cezanın doğruluğu yoktur. Böyle bir kararla ilk defa karşılaşıyoruz. Benzer nitelikteki bütün kararlar UEFA'dan geri dönmüştür. UEFA, futbolcu kulübün kölesi değil. Kendiniz rakam belirleyerek sözleşme uzatamazsınız. Bu uygulama UEFA'ya terstir. Evraklarımızı tamamlıyoruz, pazartesi günü bölge mahkemesine, oradan da UEFA'ya taşıyacağız. Bu karar ceza ve disiplin hukukuna uygun değildir.

 

 

Güncellenme Tarihi : 12.2.2021 16:46

İLGİLİ HABERLER