Federasyonun şike kararı Avrupa'yı güldürdü
Türkiye Futbol Federasyonu'na bağlı PFDK'nın şikeyle ilgili tespit ve cezaları öğrenen Avrupalılar, gülme krizine girdi.Almanların ünlü gazetesi Der Tagespiegel: “Türkler harika işler yapıyorlar. Türk futbol tarihinin en büyük spor skandalını büyük bir incelikle çözdü (!)” dedi.
İngiliz Sky Sports News: “TFF Şampiyonlar Ligi’nden kovulan Fener’i akladı.”
PFDK’nın şike soruşturmasıyla ilgili kararı Avrupa’da böyle yankı buldu.
TÜRKİYE’nin aylardır gündemini meşgul eden futbolda şike ve teşvik iddialarına yönelik soruşturma, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun verdiği gece yarısı kararı ile farklı bir boyut kazandı. İşte dış basında alınan kararların yansımaları;
Der Tagespiegel: “Türkler harika işler yapıyorlar. Türk futbol tarihinin en büyük spor skandalını büyük bir incelikle çözdü (!)”
Corriere Dello Sport: “Türkler kanunları kendilerine göre düzenlediler. UEFA’nın vereceği karar merak konusu”
BBC: Futbol Federasyonu uzun bir soruşturma sürecinin ardından kulüpleri akladı.
Daily Mail: Türkiye’deki şike skandalında iki futbolcu cezalandırıldı. Fakat Fenerbahçe Kulübü aklandı.
Reuters: Türkiye Futbol Disiplin Kurulu, şike soruşturmasında kulüpleri cezasız bıraktı. İki oyuncu belirli sürelerle men edildi.
The Guardian: Türkiye’nin şike skandalında yönetici ve futbolculardan 10 kişi aklandı. Şimdi UEFA bu kararı inceleyecek.
Sky Sports News: “TFF Şampiyonlar Ligi’nden kovulan Fener’i akladı.”