Spor
  • 7.6.2024 09:49

Fenerbahçe başkanı blof yapmaz, Ali Koç sen bir korkaksın

Aziz Yıldırım sert çıktı: Fenerbahçe Başkanı blöf yapmaz! Olay Jose Mourinho itirafı...

Aziz Yıldırım, tarihi kongreye sayılı saatler kala FANATİK'e konuştu. Yönetimin, Fenerbahçe’nin gücünün farkında olması ve bu gücü doğru yönetmesi gerektiğini vurgulayan Yıldırım, Jose Mourinho ile ilgili de gündemi sallayacak bir itirafta bulundu. 2004 yılını işaret eden Yıldırım, ayrıca Başkan Ali Koç'un İsmail Kartal görevdeyken Mourinho'yu gündemlerine almasını eleştirdi, "İsmail Kartal görevdeyken, onlar da araştırmaya girmiş. Utansınlar kendilerinden. İsmini zikrettim, Galatasaray’ın şampiyonluğu unutuldu! Ben amacıma ulaştım; Fenerbahçe’nin üzerindeki ölü toprağı kalktı!" dedi.

'RÖVANŞ DERDİM YOK'

"Ne şikesi! Memleket elden gidiyor” demiştik. O günlerde bu sözümü anlamayanlar, birkaç yıl sonra acı gerçeklerle yüzleşti. Şimdi “Fenerbahçe elden gidiyor” diyorum. Çünkü bildiklerim, gördüklerim var. Ali Bey, kulüplerin satılmasına olumlu bakıyormuş! Öngörüm, Fenerbahçe tehlikeli yerlere gidiyor. İşte bu yüzden aday oldum. Yoksa zaten 20 yılın üzerinde başkanlık yapmışım. Fazlasını neden isteyeyim? Kaybedersem, hayatıma normal devam ederim. Ama Fenerbahçe için sorun başlar. Benim rövanş almak gibi bir derdim yok. Tek derdim Fenerbahçe."

'BENİ YOK ETMEK İSTEDİLER!'

"Geçmişte FETÖ, Fenerbahçe’yi ele geçirmek için her şeyi yaptı. Ben, kamuoyu oluşturma adına en büyük güçtüm o dönem. Bu yüzden önce beni yok etmek istediler. Bugünlerde de Fenerbahçe’nin gücünü eline geçirmek isteyen değişik odaklar var. Peki Fenerbahçe Yönetimi buna karşı ne yapıyor? Bu sorunun yanıtı önemli. Bana göre hiçbir şey yapmıyor."

'O KADAR İNSANI TOPLADIYSAN TAKIMI LİGDEN ÇEKECEKSİN'

“Yönetimin, Fenerbahçe’nin gücünün farkında olması ve bu gücü doğru yönetmesi gerekiyor. Bakın, Trabzonspor maçından sonra ‘ligden çekileceğiz’ beklentisine soktukları insanları statta biraraya getirdiler. 30 bin kişi geldi Dünya’nın dörtbir yanından. O kadar kişi ‘aldatılmışlık duygusu’ ile ayrıldı stattan. O kadar insanı stada topladıysan, takımı ligden çekeceksin ve bunun sorumluluğunu da alacaksın. Ne yaptı Ali Koç? Topu, kongre üyelerine attı! Sen güçlü bir yönetimsen, basarsın karara imzayı, çekersin ligden takımı. Sadece uzun ceza alacağını bildiği için takımı ligden çekmekten kaçtı.”

'FENERBAHÇE'Yİ KORKAK DURUMA DÜŞÜRDÜLER'

"Hangi Fenerbahçeli tatmin oldu? Hiç kimse... Fakat yönetim, ne yapacağının kararını önceden vermişti. Neymiş karar: Şanlıurfa’da 19 yaşındaki genç çocukları sahaya sürmek! Sonra onları maçın başında sahadan çekmek. O çocukların anılarında da kötü bir iz bıraktılar. Fenerbahçe’yi korkak duruma düşürdüler. Oraya A Takım’la gidecektin, oynayacaktın, kazanacaktın."

'FENERBAHÇE BAŞKANI KURU SIKI ATEŞ ETMEZ'

"Fenerbahçe Başkanı, kuru sıkı ateş etmez. Yapacağı şeyi yapar, yapamayacağı şeyin de blöfünü yapmaz. Bu tutumun ardından sporcular ve camia, tüm direncini kaybetti. Fenerbahçe gibi büyük bir kulübü yönetmek için Ali Bey’in pozisyonu yeterli değil. Kurumsal temsil, farklı bir sorumluluk ve dirayet gerektirir. Fenerbahçe’ye, gücünün farkında olan kurumsal bir temsil gerekir."

'BORÇLA BIRAKMADIM! KABUL ETMİYORUM, YALAN!'

"Ali Koç, Fenerbahçe’yi 632 milyon Dolar borçla bıraktığımı söylüyor sürekli. Kabul etmiyorum, yalan... Bankalar Birliği ile yaptıkları anlaşmada, kulübün bütün borçlarını göstermeleri şarttı. Peki ne kadarlık bir anlaşma yaptılar? 330 milyon Dolar’lık. Üstelik bu rakamın içinde, Ali Koç’un kendi bankasından (Yapı Kredi) alınmış 50 milyon Dolar’lık borç da var. Bu durumda hesap çok basit değil mi? 600 milyon Dolar’dan fazla borç var diyorsun, Bankalar Birliği ile nasıl 330 milyon Dolar’lık anlaşma yapıyorsun?"

'50 MİLYON DOLAR GELİR VAR'

"Başkan olduğumda, Sayın Ali Şen’den 28 milyon Dolar borç ile devralmıştım kulübü... Bugünkü kur ile hesaplamak gerekirse, 80 milyon Dolar civarında bu rakam. Bunu da hesaba katmıyorlar. Bir de borçları söyleyip gelirleri gözardı ediyorlar. Stadımızı büyüttük kendi imkanlarımızla. O stadyumdan bugün yıllık 50 milyon Dolar gelir var. Ülker Arena’yı yaptık. Oradan gelen geliri konuşan yok. Bugün Ülker Arena’nın tahmini bedeli 200-250 milyon Dolar arasında... Stadımızın değeri 100 milyon Dolar’ın üzerinde..."

'60 MİLYON DOLAR DAHA KAYBEDİLDİ'

"Rakiplerimiz (Galatasaray, Beşiktaş) dolar kuru 5,30 iken döndüler. 2020’de Ali Koç yönetimi ise kurun 6,70’e yükseldiği dönemde borçları Türk Lirası’na çevirdi. Neden bu kadar beklendi? Çünkü Bankalar Birliği, Yapı Kredi’den alınan 50 milyon Dolar’ın kulübün borçlarında gösterilmesini istemedi. İşte bu uzlaşmazlık yüzünden 60 milyon Dolar daha kaybedildi."

'8 MİLYAR TL TAMAMEN KENDİ BORÇLARI'

"Bankalar Birliği’ne borcun karşılığı 3.2 milyar TL idi. Şu ana kadar 48 milyon TL ana para ödemesi yapmışlar. Faizleri ödememişler, 3.2 milyar TL 4’e çıkmış. 4 milyar TL’yi kura bölersen 110 milyon Dolar borç var. Bunun dışında borç varsa, onlara ait. 29 Şubat itibariyle 12 milyar TL borç var diyorlar. Mart, Nisan, Mayıs belli değil. 8 milyar TL tamamen kendi borçları."

'TAŞINMAZLARIN HEPSİNİ BİZ KAZANDIRDIK'

"Fenerbahçe’nin bugün 70’in üzerinde tapulu taşınmazı var. Ben geldiğimde bir tane tapusu yoktu. Bugün bu taşınmazların mali değeri minimum 600 milyon Dolar... Bu taşınmazların hepsini biz kazandırdık Fenerbahçe’ye. Bıraktığım borcun iki katından fazlası ediyor taşınmazlar. Onların mantığına göre borçlar Aziz Yıldırım’ın, gelirler kendilerinin... Böyle bir mantık olabilir mi? Her şey yazılı resmi defterlerde."

'HEPSİ PANİK TRANSFERİ'

"Ali Bey’in doğru yaptığı hiçbir şey yok. Tek bir çivi çakmadı. Doğru yapsa, neden karşısına çıkayım? 6 yılda 93 transfer yapmışlar, 194 milyon Euro para ödemişler. Üstelik bazı özel anlaşmalar, menacerlere verilen komisyonlar da yok burada. Onlarla birlikte 250 milyon Euro ediyor transfere harcanan para. 2 Sportif Direktör, 11 farklı teknik adam. Gönderdikleri 14 ismi yeniden çağırdılar. Transferin son haftalarında 27 futbolcu aldılar, hepsi panik transferiydi, verimli olamadılar."

'HAİNLERİN KUCAĞINA OTURUP KUMPASLARIN OYUNCAĞI OLMALARINI UNUTMADIK'

"Bu arada değinmeden geçemeyeceğim. Biz Fenerbahçe’yi bildiğiniz komplolar ile teslim almaya çalışanlara karşı malımızla değil canımızla mücadele ederken, ‘dört yıldız taktık, beşinci yıldızı takacağız’ diye böbürlenen rakibimizin; Türkiye’yi teslim almaya çalışan hainlerin kucağına oturup bu kumpasların oyuncağı olmasını da unutmadık."

O GÜCÜN NE OLDUĞUNU ANLAYAMADI'

"3 Temmuz’dan bugüne kadar süregelen bu ‘fevkalâde müsadeye mazhar kulüp’ imtiyazının keyfini süren bu işbirlikçi lobinin saltanatını yıkmak ancak Fenerbahçe’nin tarihinin bilincinde olan bir yönetim anlayışı ile mümkün olabilir. Ama bu yönetim Fenerbahçe’yi bir futbol kulübü sandığı için o gücün ne olduğunu anlayamadı."

'FENERBAHÇE'YE DİRAYETLİ BİR LİDERLİK GEREKİYOR' 
"Kulübe şu kadar mali imkân sağladık demek, bu bilinç yoksunluğunun itiraf edilmesidir. Fenerbahçe’ye para değil, dirayetli bir liderlik gerekiyor. Bunun için kendi itibarını Fenerbahçe’den öne koymayan, kendini feda etmeyi göze alan bir yönetim gerekir. İşim, ailem diyecek adamlarla Fenerbahçe gücünü ortaya koyamaz…"

'ASLINDA 2004'TE ALIYORDUM MOURİNHO'YU' 
"Ben, Mourinho’nun Fenerbahçe’ye gelmesini istiyordum. Ama daha seçim olmamış, kazanacağımın garantisi mi var? Adam imzalar mı sözleşme benimle. Aslında 2004’te alıyordum Mourinho’yu. O dönem gelmek istemedi, Porto’da yürüdü gitti! Bana bundan 1 yıl önce, “Gönlündeki teknik direktör kim” diye sordular, “Mourinho” dedim. Bu kayıtları da Mourinho’nun kendisine gösterdik görüşmemizde. Mourinho bana, “Sadettin Saran ile konuştum, bana ‘Branco, Mendes (Mourinho’nun menaceri) ile görüşecek” dedi."

'HER ŞEYİN RESMİNİ GÖNDERMİŞLER'

"Sonrasında baktım, Mourinho’nun bilgisayarında Topuk Yaylası’nın resimleri var. Fenerbahçe’nin tesisleri, stadyum, her şeyin resmini göndermişler. Branco, Mendes’e yollamış; Mendes de Mourinho’ya. Mourinho’ya, “Benim için ‘Enkaz bıraktı’ diyorlar, sorsaydın bunları kim yapmış” dedim. Gülümsedi, “Biliyorum sizin yaptığınızı” dedi. Yıllar önce Ancelotti’yi getirmiştim İstanbul’a. Adama hiçbir şey gösteremedik! Bunları yapıyoruz, şunları yapacağız dedik, ikna olmadı, anlaşamadık. Löw geldiğinde Dereağzı’nda bir tane saha vardı, ikincisi bile yoktu! Şimdi Mourinho’ya önce tesislerin fotoğraflarını gönderiyorsun. Böyle büyük isimler, böyle geliyor işte. Peki kim yaptı o tesisleri?"

'İSMAİL KARTAL GÖREVDEYKEN ARAŞTIRMIŞLAR! UTANSINLAR KENDİLERİNDEN'

"Şampiyonlar Ligi maçını izlemeye gitmiştim. Yanımda kızım da vardı. Kızımı, Mourinho ile “Ne istersin” diye sorduğunda, kızım “Fenerbahçe Teknik Direktörü olmanızı istiyorum” dedi. Bakın, İsmail Kartal görevdeyken, onlar da araştırmaya girmiş. Utansınlar kendilerinden. Benim için Mourinho’yu kimin getirdiği önemli değil. Önemli olan Fenerbahçe’ye gelmesi. Ben ismini söylemesem getirirler miydi, hayır. Seçilirsem, beraber çalışırım. Seçilmezsem, “Fenerbahçe’ye katkım oldu” derim! İsmini zikrettim, Galatasaray’ın şampiyonluğu unutuldu! Ben amacıma ulaştım; Fenerbahçe’nin üzerindeki ölü toprağı kalktı!"

Güncellenme Tarihi : 7.6.2024 10:12

İLGİLİ HABERLER