Spor
  • 29.7.2009 02:06

FENERBAHÇE EZELİ RAKİBİ GALATASARAY'I GEÇMEYİ BAŞARDI...

Kadrosunu 6 yıldızla takviye eden Sarı-Lacivertller, Süper Lig'in en değerli takımı olan Galatasaray'ın koltuğuna oturdu. Kanarya'nın değeri 113.4 milyon Euro'ya çıkarken, Aslan 109.2 milyon Euro'ya indi...

Gelecek üç sezon için şampiyonluk sözü vererek transferde 6 önemli oyuncuyu kadroya katan Başkan Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe’si Süper Lig'in en değerli takımı unvanını eline geçirdi. Transfer borsasının nabzını tutan ve tüm Avrupa'daki takımların bütçelerini yakından takip eden Alman sitesi www.transfermarkt.de, Türkiye Süper Ligi'nin en değerli takımı konumuna Fenerbahçe'yi oturttu.

Uzan zamandır Galatasaray'ın elinde bulunan ligin en değerli takımı unvanı, Sarı-Kırmızılılar'ın transferde fazla takviye yapmaması ve kadrodan Brezilyalı Lincon'ün gönderilmesiyle Fenerbahçe'nin eline geçti.

LİNCOLN GİTTİ BÖYLE OLDU

Brezilyalı Dos Santos ve Cristian'ın transferiyle takım değeri birden 12 milyon Euro yükselerek 113.4 milyon Euro'ya yükselen Fenerbahçe, yine de Galatasaray'ın arkasında kalmıştı. Ancak Başkan Adnan Polat'ın Lincol'ün kulüple ilişiğinin kesildiğini açıklamasıyla daha önce 113 milyon 750 bin Euro olan takım değeri 109 milyon 250 bin Euro'ya geriledi ve Galatasaray, Fenerbahçe'nin gerisine düştü.

Beşiktaş'ın takım değeri ise yapılan 6 transfere rağmen hala 93.6 milyon Euro’yla ancak 3. sırada. Takım bazında ilk üç; Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş olarak sıralanırken Süper Lig'in en değerli oyuncusu da Arda Turan oldu. 15 milyon Euro'yla Arda'yı 1. sırada gösteren Alman sitesi, Fenerbahçeli Güiza'nın değerini 12.5, Alex'in de değerini 12 milyon Euro olarak belirtip 3 yıldızı en pahalı oyuncular olarak sıraladı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:02

İLGİLİ HABERLER