Spor
  • 30.4.2007 12:43

FENERBAHÇE KADIKÖY'DE 11 PUAN KAYBETTİ

Turkcell Süper Lig'deki şampiyonluk yarışında, aldığı kötü sonuçlarla haftalar geçtikçe rakipleriyle arasındaki puan farkının azalmasına engel olamayan lider Fenerbahçe, Kadıköy'deki etkisini bu sezon yitirdi.
      Sarı-lacivertlilerin, adeta kalesi gibi gördükleri ve taraftarların ''Burası Kadıköy, buradan çıkış yok'' sloganıyla bütünleştirdiği Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki büyüsü bozuldu.
      Bu sezon lig, Avrupa kupaları ve Fortis Türkiye Kupası'nda Kadıköy'de yaptığı 24 maçın 15'inde kazanan sarı-lacivertli ekip, 8 beraberlik, 1 de yenilgi aldı.
      100. yılında sezon başında belirlediği hedeflerin çoğunluğunun uzağında kalan Fenerbahçe, son şansı lig şampiyonluğu için de aldığı kötü sonuçlarla taraftarını endişeye soktu.
      Dün akşam Denizlispor ile yaptığı maçta 2-2 berabere kalarak, şampiyonluk yarışında yara alan sarı-lacivertlilerin, sahasındaki kan kaybı devam etti.
     
     BERABERLİKLER BELİRLEYİCİ OLDU
      Sarı-lacivertlilerin, sahasında aldığı kötü sonuçlar, mücadele ettikleri kulvarlardaki durumlarında belirleyici oldu.
      Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nun ilk maçında deplasmanda 3-1 yenildiği Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla Kadıköy'de 2-2 berabere kalarak, ''Devler Ligi''ne giremedi.
      Sarı-lacivertlilerin, UEFA Kupası 3. tur ilk maçında Hollanda'nın AZ Alkmaar takımıyla Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yaptığı mücadelede aldığı 3-3'lük beraberlik, rövanştaki 2-2 beraberlikle kupadan elenmesinde önemli oldu.
      Fortis Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında BJK İnönü Stadı'nda 1-0 yenildiği Beşiktaş ile Kadıköy'de 1-1 berabere kalan sarı-lacivertliler, böylece 24 yıldır hasret kaldığı kupadan da elendi.
     
     LİGDE 11 PUAN YİTİRDİ
      Sarı-lacivertlilerin Kadıköy'de taraftarının önündeki kötü performansı, lig maçlarında 11 puana mal oldu.
      Turkcell Süper Lig'in son 4 haftasına en yakın rakibi Beşiktaş'ın 2 puan önünde lider giren Fenerbahçe, sahasındaki 14 maçın 9'unu kazanırken, 4 beraberlik 1 yenilgi alarak, Kadıköy'deki 5 maçta toplam 11 puan yitirdi.
      Öte yandan Fenerbahçe, 19. hafta maçında Gençlerbirliği ile sahasındaki karşılaşmayı cezası nedeniyle İzmir'de yapmıştı.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:39

İLGİLİ HABERLER