Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı ihalesini Koç kazandı
Tek-Art ile Safi Gayrimenkul arasında kıran-kırana geçen ihaleyi Koç Grubu'na bağla Tek-Art kazandı.
Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın 30 yıl süre ile işletme hakkı devri yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesinde nihai pazarlık yapıldı.
EN YÜKSEK TEKLİF TEK-ART'TAN
Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirme ihalesinde en yüksek teklif, 664 milyon dolarla Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ tarafından verildi.
7 FİRMA KATILDI
Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın 30 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştirme ihalesine 7 teklif sahibi katıldı.
İhaleye, Akın Holding AŞ- Edip Gayrimenkul Yatırım Sanayi ve Ticaret AŞ Ortak Girişim Grubu, Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ, Safi Gayrimenkul ve Yatırımları Sanayi Ticaret AŞ, Dati Yatırım Holding AŞ, Tepe-Kaya Ortak Girişim Grubu, Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ (Setur Marinaları-KOÇ Grubu) ile Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri AŞ(Ağaoğlu Grubu) -Yılport Holding AŞ Ortak Girişim Grubu katıldı.
Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı, Türkiye'nin denizde bağlama kapasitesi açısından en büyük yat limanı olma özelliği taşıyor.
Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:52