Spor
  • 28.8.2011 16:21

FENERBAHÇE RESMEN İPTEN DÖNDÜ!..

Fener ipten döndü

TÜRK futbolu dün tarihi gecelerinden ve krizlerinden birini yaşadı. Fenerbahçe taraftarının İsviçre’nin Nyon şehrindeki merkezine bir protesto yürüyüşü düzenleyecekleri haberini alan UEFA yetkilileri, Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) tehdit dolu bir mesaj gönderdi;

- Bu yürüyüş gerçekleşirse, Fenerbahçe Kulübü’ne tarihinin en büyük cezasını veririz.
Cuma günü bu mesajı alan federasyon, hemen Fenerbahçe yönetimini haberdar etti. Hem TFF hem de sarı lacivertli yöneticiler bu dakikadan itibaren hummalı bir çalışmaya girdi. Fenerbahçe yönetimi Avrupa’da yürüyüşe katılacak taraftar dernekleriyle temasa geçti. Onlardan protesto eylemini durdurmalarını istedi;
- Durum çok ciddi. Sizi anlıyoruz ama lütfen yürüyüşü iptal edin.
Ancak öfkeli taraftarları durdurmak mümkün değildi. Çoğu geceden hazırlıklarını yapmış yola çıkmıştı bile. Sarı lacivertlilerin bu çabası sürerken federasyon da ilgili büyükelçilikler ve Dişişleri Bakanlığı ile temasa geçti.

Polis sınırda önlem aldı

Bu arada İsviçre polisi, sınırlarda önlem aldı ve protesto yürüyüşü için gruplar halinde ülkeye girmeye çalışan Fenerbahçe taraftarlarını geri çevirdi. Buna rağmen bireysel olarak 100’e yakın sarı lacivertli taraftar İsviçre’ye giriş yaptı ama Türkiye Büyükelçiliği’nin çabaları sayesinde yürüyüş yapmaları engellendi.
Cuma günü öğle saatlerinde başlayan koşuşturma, cumartesi sabahı 04.00 sularında son buldu. Fenerbahçeli taraftarlar ikna edilmiş, kulüp, tarihinin en ağır cezası ile karşı karşıya kalmaktan kurtulmuştu.

FB’den teşekkür mesajı

Fenerbahçe Yönetim Kurulu, uzun uğraşlar sonucu protesto eyleminden vazgeçen taraftarına dün akşam resmi internet sitesinden yaptığı açıklama ile teşekkür etti ve şunları yazdı:

“Taraftarlarımızdan beklentimiz, haklarımızı ve görüşlerimizi hukuki temeller çerçevesinde, demokrasinin öngördüğü yöntemlerle, kulübümüze zarar verebilecek her tür eylem ve söylemden uzak bir şekilde yapmalarıdır. Bu bağlamda, dünyanın her bir yanındaki Fenerbahçeliler’den sağduyulu ve örnek davranışları yaklaşımlarda bulunmalarını bir kez daha rica ediyor; bu davranışları nedeniyle kendilerine teşekkür ediyoruz.”

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 14:31

İLGİLİ HABERLER